BBC iPlayer meer dan 100 miljoen streams per maand

BBC iPlayer meer dan 100 miljoen streams per maand
, inBeacon
@remcobron

{title}Twee jaar na de introductie van de BBC iPlayer is in december 2009 de magische grens van 100 miljoen streams per maand voorbij gestreefd aldus de BBC. Van de 100 miljoen is 1 op de 8 streams opgevraagd door een spelcomputer. Daarmee hebben spelcomputers een groter aandeel verworven dan Mac gebruikers. Mobiel gebruik was minder dan 1%.

De iPlayer kan het beste gezien worden als tegenhanger van het Nederlandse Uitzending Gemist met als verschil dat de iPlayer content niet alleen online via de website bekeken kan worden maar ook via set-top boxen, op spelcomputers, via een software applicatie wat beschikbaar is voor alle platformen en op de mobiele telefoon.

Via de iPlayer maakt de BBC 15 miljoen programma’s beschikbaar welke dagelijks worden bijgewerkt. Het gaat voornamelijk om TV content en verdere achtergrond programmering die niet via TV te zien is. De content is op dit moment alleen zichtbaar voor internetgebruikers in het Verenigd Koninkrijk.

Top Gear nummer 1

Totaal zijn er met de iPlayer in december 2009 115 miljoen streams getoond. Hiervan kwamen 94 miljoen streams van online gebruikers en 20 miljoen van video on demand set-top boxen. Het streamen van media is veruit het populairst; slechts 3% van het totaal waren downloads.

Het meest populaire programma was Top Gear. Eén aflevering is maar liefst 1 miljoen keer opgevraagd. Bijzonder is dat het programma op TV 6,3 miljoen keer is bekeken. Daarmee wordt het belang van een online afzetmarkt voor TV programmering nogmaals benadrukt.

Mobiel ondergeschikt

Bijzonder is de ondergeschikte rol van mobiel met een aandeel van minder dan 1%. Dit terwijl de content op 13 verschillende mobiele telefoons beschikbaar is gemaakt waaronder de iPhone, HTC Touch en verschillende Nokia en Sony Ericsson modellen. Daarmee lijkt mobiel TV kijken nog niet echt aangeslagen bij het Engelse publiek.

Tevens verschenen op Zoomz


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 7 reacties op dit artikel

 • Remco, mobiele televisie is heel wat anders dan de dienstverlening die iPlayer tot stand brengt. Ander motief en een andere beleving, snacken. mobile content is fastfood....

  geplaatst op
 • @Albert: De BBC speelt juist prima in op de mobiele gebruiker met iPlayer: het meeste is on demand, er zijn genoeg titels inclusief korte programmering zoals nieuwsbites. Ook zijn er veel live streams niet alleen van video maar ook van radio. Ondanks dit alles kiest de consument toch voor andere platformen om deze content op te kijken. Ligt dit dan aan het platform of aan de content?

  geplaatst op
 • Aan het motief....

  geplaatst op
 • Ja, wel leuk. Maar je kan hem in Nederland niet bekijken....

  geplaatst op
 • Wie weet een truc om ook vanuit Nederland naar de BBC streams te kunnen luisteren/kijken?

  geplaatst op
 • Tja dat kan via de sateldlietschotel op 28.2E daar vind je een aantal streams veelal sport.

  geplaatst op
 • @Coen

  Via een vpn verbinding kunt u de beperkingen doorbreken: BBC iPlayer streams kijken vanuit Nederland

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.