ADV: Presentatie iSense: Voorkom plaatsing van advertenties naast verkeerde content

11 januari 2010, 06:40

Tijdens het Interactive Media and Marketing Event, op 20 en 21 januari 2010, in de Jaarbeurs in Utrecht vertelt David Crystal je meer over iSense, een tool die hij als vooraanstaande taalkundige zelf ontwikkelde. Wat het doet? iSense voorkomt het misplaatsen van advertenties. En dat is hard nodig, want op dit moment wordt slechts zes procent van de online geplaatste advertenties als relevant gezien door websitebezoekers. Vaak komt dit door misplaatste combinaties van een websitetekst en de advertentie. Denk daarbij aan een advertentie voor een vliegvakantie bij een artikel over een vliegramp.

Crystal biedt je een kijkje in de keuken van de achterliggende krachtige technologie die een volledige webpagina op woordcombinaties en hun linguïstische context analyseert. iSense kan hierdoor als een websitebezoeker naar een webpagina ‘kijken’. Zo plaatsen adverteerders, mediabureaus en websites hun advertenties op de juiste pagina en plek, wat het beste resultaat oplevert voor de adverteerders en hun merken beschermt.

Tijdens zijn presentatie gaat Crystal onder andere in op iSense Display waarmee advertenties op basis van categorieën perfect zijn af te stemmen op specifieke doelgroepen. Daarnaast vertelt hij over iSense SiteScreen, een oplossing die misplaatsingen voorkomt en zo het imago van de adverteerder beschermt. iSense is onderdeel van ad pepper media.

Adverteerders, marketeers en publishers die zich bezighouden met online adverteren, mogen de presentatie van David Crystal niet missen. Deze vindt plaats op 20 januari om 16.00 uur in Arena A.

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!