comScore videometrix november: 31 miljard video’s

8 januari 2010, 07:08

Uit de comScore Video Metrix van November 2009 (ja, das vorig jaar alweer) blijkt dat Amerikanen (meer dan 170 miljoen gebruikers) in die maand 31 miljard online video’s hebben gekeken. Dat is een absoluut record. Google sites (lees YouTube) namen van die enorme videohap met 39 procent een zeer belangrijke positie in. De nummer twee in onderstaand lijstje, is namelijk Hulu (zie ook: ‘2009 was het jaar van Hulu’) met slechts een marktaandeel van 3 procent. Google zit stevig in het zadel, zou je kunnen zeggen…

Uit het onderzoek bleek verder, dat 84,4 procent van het Amerikaanse internetpubliek wel eens een video online kijkt. Gemiddeld kijkt zo’n online videokijker 12,2 uur per maand naar online video. De gemiddelde duur van de bekeken online video is 4 minuten.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!