• Mobile
  wordt gesponsord door

Officiele lancering nieuwe Google telefoon Nexus One

Officiele lancering nieuwe Google telefoon Nexus One

‘Web meets phone’, Dat is de pay off waarmee Google gisteren in de VS officieel de Google Phone Nexus One lanceerde. De buzz was er al een tijdje, maar nu is het officieel. Een op Android gebaseerde smartphone van HTC (de vele features zullen hem speciaal maken) met een 1GHz Qualcomm Snapdragon™ chipset voor “blazing speeds”. Google heeft een aparte pagina gemaakt waar je informatie over de telefoon kunt vinden. Een bijzonder interessante strategische zet van Google is om de telefoon zonder abonnement te verkopen in de VS, óf met service van T-Mobile USA. Verizon volgt snel in de VS, in Europa zal het waarschijnlijk Vodafone worden. Hieronder twee filmpjes. Meer videomateriaal vind je op de Nexus One YouTube account.

Hieronder een filmpje over de telefoon, met die lekkere feelgood muziek die me aan de happiness factory van CocaCola deed denken.

Onderstaand filmpje gaat over het gebruik van Google Voice op de nieuwe Nexus One. Lijkt allemaal zeer gebruiksvriendelijk te zijn:


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • De meest interessante strategische zet is volgens mij het feit dat Google vanaf nu mobile devices online gaat verkopen via een eigen web store:

  "Well, today we're pleased to announce a new way for consumers to purchase a mobile phone through a Google hosted web store. The goal of this new consumer channel is to provide an efficient way to connect Google's online users with selected Android devices. We also want to make the overall user experience simple: a simple purchasing process, simple service plans from operators, simple and worry-free delivery and start-up."

  Ik ben dan erg benieuwd naar de eerste verkoopresultaten van dit nieuwe kanaal.

  Verder vind ik, als HTC Hero gebruiker, de telefoon niet heel innovatief. Het scherm is iets groter, de interface is wat gepimpt en er is softwarematig wat gesleuteld. De snellere processor lijkt me wel erg fijn! Benieuwd wat ze met de batterijduur hebben gedaan.

  geplaatst op
 • Het zoemt dat je in februari bij Vodafone een abonnement kunt aangaan met een nexus one telefoon. Nu is het nog niet duidelijk of je bij Vodafone een nexus one kopen kan als los toestel, naast de toekomstige nexus one abonnementen.
  Want als Vodafone ervoor kiest/besloten is dat ze ook de nexus one zonder abonnement te verkopen, dan staat dat loodrecht tegenover de Google strategie. Wordt het daardoor ook niet moeilijker voor Google om de nexus one (als concept) te verkopen aan een telecom provider zoals Vodafone?
  Ik ben van mening dat op deze wijze de nexus one nooit in de beurt komt van het succes van zijn grote concurrent.

  geplaatst op
 • Ik vond het een mooie telefoon maar ga toch weer terug naar Blackberry 9700 :-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.