De tien rivalen van Google

De tien rivalen van Google

Typisch zo’n geval van: ik wilde dat ik het zelf verzonnen of geschreven had. De invalshoek is misschien niet eens bijster origineel (voor ieder van monopoliegedrag beschuldigd groot bedrijf is een lijstje te maken van tegenstrevers) maar het verhaal is interessant. Wie zijn de grootste rivalen van Google, in volgorde van belangrijkheid (denk ik). Ook nog eens beargumenteerd met per ‘uitdager’ een paar deelgebieden waarop de tegenstrevers Google weleens van de internettroon zouden kunnen stoten. Of waar Google tenminste veel aandacht aan zou moeten besteden om ‘ahead of the curve’ te blijven.

In het verhaal op TheStandard.com: ‘Google’s 10 toughest rivals’ (via Edial Dekker) staan onder anderen Amazon.com, Apple, AT&T, Facebook, Hulu (zie ook zeker: ‘2009 was het jaar van Hulu’), IBM, Microsoft, Nokia, Verizon en op nummer 10 Yahoo. Over die laatste, als concurrent op searchgebied:

“Yahoo’s search capabilities could change dramatically in 2010, if a joint search and advertising deal between Yahoo and Microsoft is approved by federal regulators.”

Eet dit, Google. Volgens mij een Interessant rijtje tegenspelers in een markt die gaandeweg de professionalisering steeds concurrerender en groter wordt. Ik ben benieuwd welke bedrijven er volgens jullie ontbreken in dit lijstje (is vooral gericht op VS). Grote techbedrijven uit Azië ontbreken, bijvoorbeeld.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 1 reacties op dit artikel

  • Opvallend dat Baidu niet is opgenomen. Het lijkt me wachten totdat ze zich ook op Westerse markt gaan richten. Ze staan er financieel ook beter voor dan een Yahoo.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.