De tien rivalen van Google

7 januari 2010, 06:06

Typisch zo’n geval van: ik wilde dat ik het zelf verzonnen of geschreven had. De invalshoek is misschien niet eens bijster origineel (voor ieder van monopoliegedrag beschuldigd groot bedrijf is een lijstje te maken van tegenstrevers) maar het verhaal is interessant. Wie zijn de grootste rivalen van Google, in volgorde van belangrijkheid (denk ik). Ook nog eens beargumenteerd met per ‘uitdager’ een paar deelgebieden waarop de tegenstrevers Google weleens van de internettroon zouden kunnen stoten. Of waar Google tenminste veel aandacht aan zou moeten besteden om ‘ahead of the curve’ te blijven.

In het verhaal op TheStandard.com: ‘Google’s 10 toughest rivals’ (via Edial Dekker) staan onder anderen Amazon.com, Apple, AT&T, Facebook, Hulu (zie ook zeker: ‘2009 was het jaar van Hulu’), IBM, Microsoft, Nokia, Verizon en op nummer 10 Yahoo. Over die laatste, als concurrent op searchgebied:

“Yahoo’s search capabilities could change dramatically in 2010, if a joint search and advertising deal between Yahoo and Microsoft is approved by federal regulators.”

Eet dit, Google. Volgens mij een Interessant rijtje tegenspelers in een markt die gaandeweg de professionalisering steeds concurrerender en groter wordt. Ik ben benieuwd welke bedrijven er volgens jullie ontbreken in dit lijstje (is vooral gericht op VS). Grote techbedrijven uit Azië ontbreken, bijvoorbeeld.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

    MaartenZ

    Opvallend dat Baidu niet is opgenomen. Het lijkt me wachten totdat ze zich ook op Westerse markt gaan richten. Ze staan er financieel ook beter voor dan een Yahoo.


    10 januari 2010 om 17:45

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!