Seesmic neemt ping.fm over

5 januari 2010, 05:44

“Someone went shopping early this year” las ik vanochtend ergens en zo is het maar net. In de eerste week van 2010 meteen een fraaie overname: Seesmic neemt ping.fm over.

Wie een beetje actief is in de social media kent het probleem dat je contacten verspreid zijn over meerdere netwerken. Je bent dus vaak gedwongen om verschillende tools te gebruiken om iedereen te informeren. Zodra dat probleem updates in de weg gaat staan, is er altijd wel een partij die zorgt voor integratie. Zo kun je middels ping.fm in één keer al je accounts bij 50 verschillende netwerken updaten van o.a. Twitter, Facebook, MySpace, LinkedIn, Ning, WordPress, Typepad tot aan Yammer toe.

Seesmic ooit gestart als online video hostingservice en toen al eens de ‘Twitter of video’ genoemd, ontwikkeld zich naar DE tool die elke gebruiker actief in welk sociaal netwerk dan ook via pc of een breed scala aan mobiele platforms kan gebruiken. De overname van twitterclient Twirl, support voor Blackberry, Android, Windows, Desktop en iPhone en nu de overname van ping.fm laat duidelijk die lijn in de strategie zien.

Benieuwd wat de volgende stap zal worden in deze business. Tweetdeck zal zeker gebruikers verliezen als ze niet snel acteren. En Seesmic wordt natuurlijk zelf ook een steeds interessantere kandidaat om te worden overgenomen door een kapitaalkrachtige partij. To be continued!

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Danny Verhoeven

    Seesmic heeft nu via de website van Ping.fm wel toegang tot een grote groep Twitteraars en andere social media gebruikers.

    Voor de meeste is het een centrale plek om berichten te posten.


    5 januari 2010 om 18:56

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!