2009 was het jaar van Hulu

2009 was het jaar van Hulu
, inBeacon
@remcobron

{title}In Nederland hebben we er weinig van gemerkt, maar in Amerika was 2009 het jaar van Hulu. Met een stijging van 95% maandelijkse gebruikers en 307% meer maandelijkse video streams ten opzichte van 2008 lijkt de opkomst van Hulu niet meer te stoppen. Jammer genoeg kan de rest van de wererld niet meegenieten omdat Hulu alleen in Amerika werkt.

Hulu is vergelijkbaar met de Nederlandse Uitzending Gemist en bevat premium content wat eerder op de Amerikaanse TV zenders is verschenen. Doordat Hulu meerdere TV zenders en productiemaatschappijen als content partner heeft is het aanbod zeer divers. Hulu plaatst voor en tussen de video’s advertenties waarvan de inkomsten gedeeld worden met de content partners.

ComScore rapporteerde dat in 2009 het aantal maandelijkse gebruikers naar 43 miljoen is gestegen en het aantal maandelijkse video streams naar 924 miljoen aldus de Hulu weblog. Gemiddeld kijkt iedere gebruiker 21 video’s per maand uit de 14,000 uur aan premium videocontent die Hulu aanbiedt. Hulu is momenteel na YouTube en Yahoo video de derde video website in Amerika. Hulu video’s zijn 6,4 miljoen keer embed in 2009 dat is een stijging van 237%. De video van de inauguratie van Barack Obama is in 2009 het meest embed.

De meest populaire shows in 2009 waren:

  1. Saturday Night Live
  2. Family Guy
  3. The Office
  4. The Simpsons
  5. Naruto Shippuden

Door rechten kwesties staat Hulu voor de rest van de wereld op zwart. TV shows worden hier immers aangekocht door omroepen en pas een jaar later uitgezonden. De content providers zouden zich in de vingers snijden om deze content dan al wel via het internet beschikbaar te maken. Met wat technische trucs is het wel mogelijk om Hulu in Nederland te kijken.

Tevens verschenen op Zoomz


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.