Harris: Volwassen internetgebruiker VS is 13 uur online

29 december 2009, 07:31

Internetgebruikers in de VS zijn nu gemiddeld 13 uur per week inline. De helft van de internetgebruikers aldaar heeft de laatste maand online iets gekocht. Dat blijkt uit een recente poll van Harris Interactive. Zie dit persbericht: ‘Internet Users Now Spending an Average of 13 Hours a Week Online. Het onderzoek van Harris wijst uit, dat het gemiddeld aantal uren besteed aan online vanaf 1999 van 7 uur per week is gestegen naar 8 en 9 uur in 2003, 2004, 2005 en 2006. Zie ook onderstaande tabel:

In het persbericht vind je nog veel meer informatie. Duidelijk, het is de Amerikaanse markt. Die zit anders in elkaar dan de onze. Maar het geeft wel de trend weer: internet wordt steeds meer onderdeel van het ‘gewone’ mediagebruik. Dat blijkt ook uit de rest van de tabellen in het persbericht.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

    venturo

    Zou die stijging niet vooral te maken hebben met YouTube, en het succes van social networks? De vraag is wat kan je met die informatie als je je realiseert dat tv kijken in die periode niet zo heel veel heeft ingeleverd. Althans als je uitgesteld kijken en uitzend gemist meetelt.


    30 december 2009 om 09:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!