TEDtalk Tuesdays: Kevin Kelly

TEDtalk Tuesdays: Kevin Kelly

Eerder is op Marketingfacts al aandacht besteed aan het congres TEDxAmsterdam dat afgelopen november plaatsvond. In de aanloop ernaar toe heb ik al een aantal TED-talks met jullie gedeeld, waarbij die van Rory Sutherland het hoogst gewaardeerd werd. (Nog niet gezien? Alsnog even doen!)

In deze editie van TEDtalk Tuesdays leek het mij wel aardig om een van de talks van 20 november te plaatsen. In verband met het aantal internet-junkies onder de MF-lezers heb ik gekozen voor Kevin Kelly:

De moeite waard omdat ...

Kevin Kelly is een van de grootste denkers op het gebied van technologie. Zijn voorspellingen (onder meer in het boek “Out of control”) hebben duizenden mensen geïnspireerd. Door deze oud-Wired oprichter naar Nederland te halen, hoopten wij nieuwe inzichten te krijgen op het gebied van technologie. Kelly werd onthaald als een rock-star en sprak het publiek zittend vanaf een iets te grote stoel toe. Geen nieuwe visies op het gebied van web of biotech, eerder een abstractie -meer filosofische- benadering was ons deel.

{title}

Jim’s persoonlijke noot

Kelly was naar Amsterdam gekomen samen met zijn zoon. Die zat op de eerste rij te stralen. Persoonlijk had ik meer verwacht van zijn verhaal. Niet zo gek, want de verwachtingen waren enorm opgelopen. Het is ook dat ik al twee TED-talks van Kelly heb gezien, waardoor de nieuwigheid er beetje vanaf is. Objectief bekeken, blijft het een wereldverhaal. Maar wat mij opviel was dat iedereen “uitkeek” naar Kelly, maar tijdens de pauze er na “sprak” over Hans Aarsman! Misschien een leuke voor volgende week.

Meer lezen en kijken

Als je deze talk aansprekend vindt, raad ik je ook aan om te kijken naar Kevin Kelly over ‘the next 5000 days of the web’ en naar Ray Kurzweil over hoe technologie onze levens beïnvloedt.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Toevallig heb ik gisterenavond laat zowel Kevin Kelly als Hans Aarsman zitten kijken. Toen Kelly het over zelforganisatie sprak, ging ik toch wat rechter zitten want dat onderwerp boeit me meer en meer. Zijn verhaal is misschien wat te abstract voor velen, ik zal het ook nog 3-4 keer moeten bekijken voor ik het helemaal begrijp. Het verhaal van Hans is meer tastbaar, to the point. Het heeft een begin, midden en eind. Logisch dat daar meer over gesproken werd. Ook inhoudelijk erg sterk natuurlijk, trek het fotograferen uit het fotograferen zodat het gefotografeerde overblijft op zichzelf (Kijk de video om dit te snappen) en dat kun je doortrekken naar veel andere gebieden. Maar ik vind eerlijk gezegd niet dat je de twee kunt vergelijken. Het zijn beide zeer inspirerende verhalen in hun eigen expertise en het is aan ieder individueel om daar het beste en mooiste uit te halen!

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.