Developing bij BBC en The Guardian, Sanoma Digital en de gemeente Rotterdam in Bas Blikt

20 december 2009, 03:19

{title}Aandacht voor de IT-developer in de voorbije week bij Idealize! Die is koning bij de Britse BBC en The Guardian, levert CTO’s extra uitdagingen en realiseert gratis draadloos internet in Rotterdam. Vijftien jaar terug vonden maar een paar mede-middelbare scholieren het cool om later iets met IT te doen. De meesten die dat wel wilden, deden er niet al te uitbundig over. Met het imago van IT’er door het leven gaan, leverde toch verwijzingen op naar Bill Gates, zwartwitte pc-screens en saaie machinetaal. Sinds het programmeren met de HTML-taal is uitgebreid, is het anders. Wat begon met de hype rond hackers, is nu ontaard in ophemeling van al die geweldig gebouwde websites en ontwikkelde applicaties

.

Mediabazen duwen de IT’er nu steeds meer het podium op: Idealize bezocht vorige week het congres ‘Show me the Money’ van Rethinking Media en hoorde Erik Huggers (BBC) en Chris Thorpe (The Guardian) het werk van programmeurs en web developers prijzen. Thorpe noemt zichzelf zelfs Developer advocate. Na afloop van zijn speech deed hij nog de voorspelling dat de 21e eeuw ‘the age of the developer’ wordt, in plaats van de boodschapper/blogger.

{title} Nu alles nadrukkelijker draait om development, neemt ook het werk van CTO’s binnen de mediabusiness nog meer aan belang toe. Idealize interviewde Howard Misser, ‘Directeur Techniek’ bij Sanoma Digital. Hij vertelt over zijn visie, zijn drijfveren en inspiratiebronnen. ‘Snelheid’ tagt Misser als een sleutelfactor tot succes binnen zijn functie.

{title} Misser was ooit verantwoordelijk voor de uitrol van ADSL in Nederland. Zo’n IT-project, ondanks de scope ervan, staat wel weer minder in de schijnwerpers dan de bouw van een gemiddelde iPhone app. Niet alles van IT spreekt tot de verbeelding, maar ik weet zeker dat veel mensen blij zijn met de realisatie van gratis draadloos internet in Rotterdam. Wat alleen erg jammer is: het gaat om een proef en die vindt plaats vanaf januari en het internet werkt echt alleen buiten. En met dit weer wil ik toch echt liever binnen van een hotspot gebruik maken.

Mocht je toch dankbaar downloadend over de Coolsingel wandelen, dan is het te hopen dat je niet bij de volgende zebrapaden oversteekt. Misschien blijf je er te lang bij stil staan.

Sebastiaan van Essen
Content Marketing Manager bij -

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!