Met de Groene Oxfam Novib Sint en Hyves tegen foute chocola

Met de Groene Oxfam Novib Sint en Hyves tegen foute chocola

{title}

“Foute chocolade letters hebben een nare bijsmaak.” In Nederland worden jaarlijks 19 miljoen foute chocoladeletters verkocht. De Groene Sint van Oxfam Novib gaat de strijd aan met foute chocolade, die gemaakt is door cacoaboeren die zonder eerlijke vergoeding moeten produceren. Op Hyves draait sinds gisteravond laat de campagne. Het is een combinatie van educatie en interactie: ik heb zojuist de Lidl besmeurd met chocola. Uiteraard moet je de campagne doorsturen aan je vrienden. Ben nu al benieuwd naar de stats.

Als je meedoet, kun je aanvinken dat er een Hyveswidget van de “actieheld” die je geworden bent en die anderen dus ook kunnen worden, geplaatst wordt op je profiel. Tussendoor is Twitter geïntegreerd.

{title}

Op het zelf aanpassen van die actieheld zat ik niet echt te wachten. Ik kan me voorstellen dat er heel wat mensen in de doelgroep zijn die dat wel erg leuk vinden om te doen. Tussendoor word je steeds toegesproken door de Sint. “Ik vind jou een echte held!”

 

{title}

Aan het einde van de missies, vier in totaal, kun je je e-mail adres achterlaten om ook echt in actie te komen. Ik kan me voorstellen dat Oxfam Novib je dan gaat benaderen. De Groene Sint verwijst je dan ook nog even door naar zijn pagina: http://www.groenesint.nl. Op die pagina kun je actie ‘bijhouden’: je ziet wie er allemaal actieheld zijn geworden en welke winkels ze hebben besmeurd.

 

{title}


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Ik ben ook benieuwd naar de resultaten. Ik kan je daar achteraf wellicht mee helpen Matthijs. Bespreken we nog wel.

  geplaatst op
 • De PR hebben ze van Oxfam Novib in elk geval uitstekend op orde. Werd gisteravond gebombardeerd met dit verhaal.

  geplaatst op
 • Klopt, maar er zit dan ook een flinke planning aan vast! En bovendien veel vrijwilligers etc. die meewerker. Dat is natuurlijk wel gaaf! Het gaat al flink los nu, campagne staat op Nu.nl / Volkskrant en was ook al op 3FM

  geplaatst op
 • Het is goed aandacht te vragen voor de chocola van cacaoboeren die zonder eerlijke vergoeding moeten produceren. Echter is dat niet echt origineel. Ze kunnen beter Tony Chocolonely helpen. Lidl bashen wel. Zie laatste plaatje in de post.
  Maar wat veel mensen niet weten is dat Oxfam-Novib gruwelijk slecht bezig is en de overheid de subsidie direct moet stoppen. Lees hier op De Dagelijkse Standaard. En hier is al het slechte werk te lezen van deze slechte organisatie. Het is dan ook diep en diep triest dat er zo veel mensen dit een leuke actie vinden.
  @Remco Jansen: En de PR is helemaal niet zo goed. Lees dit maar eens.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.