Live vanaf Hyves HQ: Bloggers en Tweeps meet Hyves

Live vanaf Hyves HQ: Bloggers en Tweeps meet Hyves

Live vanaf het Hyes HQ in Amsterdam: Bloggers en Tweeps meet Hyves. Yme Bosma geeft een presentatie over hoe het gaat bij Hyves, er is een q&a en een aantal sneak previews. Hieronder de live stream, fingers crossed dat het allemaal werkt. [EDIT: livestream vervangen door presentatie Bosma, zaterdag 07 november 12:25]

Na de klik vind je een Twitter-widget met tweets live vanaf de blogger tweetup in Amsterdam. De hashtag is #hyveshq.


Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Je bent op dit moment off air, zet even de camera of ustream.tv aan!

  geplaatst op
 • En nu dan?

  geplaatst op
 • Werkt nu perfect

  geplaatst op
 • Live via de cam is natuurlijk hartstikke leuk als je er live bij bent en ernaar kijkt... Maar dat ben ik niet geweest en ik denk meerdere mensen, was het niet verstandig geweest om hetgeen besproken even uit te tikken of de camconversatie op te nemen? Ik zie nu een zwart vlak met een video link waarop ik kan klikken en vervolgens word ik gestuurd naar een pagina met een video welke niet werkt... Daaronder staan wat twitter berichten waar ik ook niet echt wijs uit word. Dus wat was of is nou precies de bedoeling van deze post?

  geplaatst op
 • @Michal: Ik dacht dat de camconversatie wel opgenomen was, maar dat is volgens mij niet goed gegaan.

  "was het niet verstandig geweest om hetgeen besproken even uit te tikken of de camconversatie op te nemen"

  Dus ja. U vraagt, wij draaien immers. Ik ga zo bovenstaand zwart vlak vervangen door Yme's presentatie. Stay tuned.

  geplaatst op
 • @Matthijs: heb je de videocamera ook niet laten opnemen tijdens doorsturen de livestream?

  geplaatst op
 • @Marco: Nee. ;(

  geplaatst op
 • Hahahah, ik denk dat dit: http://www.slideshare.net/Elskamp/bloggers-twitteraars-meet-hyves?src=embed#
  de meeste zielige ppt OOIT is!
  Bij IEDERE statistiek staat: "relatief", "in nederland", "in de VS" en "wereldwijd"
  Geef gewoon eens eerlijk toe dat Facebook aan de winnende hand is!
  Als je kijk naar wat Facebook per DAG aan foto uploads heeft, dat is nog steeds meer dan hyves in een maand heeft! oh sorry...das ook relatief? :P
  74% van de nederlanders is actief tegenover SLECHTS 65% van de amerikanen?
  dat is dus..uuhh laten we t even in ABSOLUTE cijfers uitdrukken:.75*18 mil = 13.5 milj? tegenover .65*250mlj=162.5....OEPS...IETSJE meer!
  Laten we ook even vergeten tijdens de ppt dat het grootste deel van de Facebook gebruikers inmiddels BUITEN de US zit...betekent alleen maar dat Facebook aan populairiteit wint buiten oorspronkelijke terrein...
  Nog meer cijfers? per MAAND loggen 60 miljoen facebook gebruikers in op facebook op hun MOBIEL! Ow wacht, dat is 7x zoveel als de HELE hyves populatie...
  Stop nou eens met deze eenzijdige belichting van de cijfers!
  Ik concludeer hieruit alleen maar: walgelijk die arrogantie van hyves!
  Facebook doet NIKS aan marketing in NL en wint met GROTE sprongen terrein op hyves...hyves doet TE veel moeite en verliest alleen maar...
  Maak anders gewoon een beter product ipv met deze waardeloze cijfers te smijten!
  HAD niks tegen hyves, maar deze manier van propaganda doet zwaar af aan de kwaliteit van de service..

  geplaatst op
 • krijgt mfacts betaald voor deze nutteloze posts?

  geplaatst op
 • Ik vind de presentatie van de cijfers van Hyves ook niet betrouwbaar overkomen. Logisch vanuit hun oogpunt, maar volgens mij kan je met dezelfde statistieken Facebook aan de winnende hand zetten met een andere invalshoek.

  Facebook maak een veel grotere groei mee. Dit heeft te maken met bepaalde onderdelen. Zo vind ik het gebruik van Facebook veel beter tot zijn recht komen als social medium. Hier is je netwerk veel meer interactief en is de contentcloud veel interessanter.

  Hyves heb ik altijd als een soort "kijk-eens-hoe-leuk-ik-ben"-etalage gezien met een sociaal jasje. Het hele pageviewstats van je profiel en foto's gaan alleen maar over populariteit. De enige reden dat hyves zo groot is (en blijft), komt doordat het in het kneuterige Nederland marktleider is geworden toen Myspace en Facebook nog niet aansloegen hier.

  Hyves gaat ten onder aan zijn kinderlijke imago, technisch slechtere kwaliteit bij de internetters die voor kwaliteit gaan. Hyves zal blijven bestaan bij de meerderheid die daar niet over valt, zijn nederlandse clubje wel genoeg netwerk vind en zichzelf liever profileert dan informatie krijgt van zijn omgeving. Daarom bestaat Hart van Nederland, Telegraaf en boer zoekt vrouw. Om maar een niet gerelateerde, maar wel treffende vergelijking voor smaak vs kwaliteit neer te zetten.

  Nee deze presentatie van Hyves gaat het niet veranderen. Als ik Raymond & co was, dan zou ik cashen en wat anders gaan zoeken om te doen.

  Ik zal hyves niet missen in ieder geval...

  geplaatst op
 • Leuke post en wat moet er altijd weer zuur gereageerd worden. Natuurlijk is Facebook vele malen groter, nou en? Als je echter als Marketeer Nederlanders wilt bereiken via een sociaal medium heb je er nog steeds geen bal aan. Ik vraag me af of het woord doelgroep wel eens bij deze zure reageerders is gevallen.

  Ja, Facebook doet goede dingen en daar zie je dat het een steeds serieuzer kanaal wordt, ook voor Nederland. Hyves heeft echter 8 miljoen Nederlandse leden, dat is de helft van onze populatie, dat is huge. 5 miljoen maandelijks actief, ik geloof het wel. Voorlopig kan je bij een pure focus op Nederland nog met Hyves toe, maar Facebook in de gaten houden is slim. Net als Netlog voor de meer Europese aanpak bijvoorbeeld.

  En alle persoonlijke meningen over usability, design en techniek zijn niet echt relevant natuurlijk. Ik merk ook dat er dingen beter kunnen, sure. Maar het gaat om het gros van de gebruiker en inderdaad zijn er zoals 'TBE' aangeeft ook programma's als boek zoekt vrouw, hart van Nederland, de telegraaf, blogs als geenstijl en volgens sommige kan je daar ook een sport als voetbal aan toevoegen. Iedereen zijn smaak, kwaliteit is in the eye of the beholder. Afhankelijk van de doelgroep die je zoekt zal je je daar aan aan moeten passen, dat is marketing.

  geplaatst op
 • Hyves heeft gewoon een imagoprobleem ontwikkeld door slechte smaak. Zo zal American Airlines ook ten onder gaan. Interessant leesvoer wat dit betreft. Ook bedrijven als Nokia en Sony snappen het (nog steeds) niet.
  http://dustincurtis.com/dear_dustin_curtis.html

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.