• Mobile
    wordt gesponsord door

Volkswagen iPhone game ter promotie van GTI lancering

Volkswagen iPhone game ter promotie van GTI lancering
, Ubisoft
@CemYildiz

{title}Volkswagen heeft een gratis iPhone game - Real Racing GTI - gelanceerd ter promotie van de Golf GTI lancering. Het is niet de eerste keer dat zoiets wordt gedaan. Eerder kwam Toyota al met de een Yaris game die via Xbox Live werd gelanceerd. Volkswagen kiest er nu bewust voor om geen traditionele marketing in te zetten voor de 2010 GTI launch en legt de focus op de Real Racing GTI die via de App Store gratis wordt aangeboden.

Real Racing GTI is op dit moment al te downloaden en is een afgeslankte versie van de iPhone game Real Racing ($6.99). In samenwerking met ontwikkelaar Firemint is deze game aangepast, zodat Real Racing GTI alleen de nieuwe GTI auto heeft.

Volkswagen VP of Marketing Tim Ellis vertelt over deze nieuwe strategie het volgende:

“Launching the all-new 2010 GTI via the Real Racing GTI App allows us to connect with this savvy GTI consumer within his or her everyday life in a way that no 30-second spot ever could.”

Volgens Ellis is Apple de ideale partner voor deze campagne. Alternatieve als PlayStation en Xbox waren ook in overweging genomen, maar uiteindelijk is gekozen voor een exlusieve deal met Apple. In ruil hiervoor zorgt Apple voor prominente exposure binnen de App Store. Volkswagen zelf hoopt dat de game via word-of-mouth dusdanig populair wordt dat er 2 miljoen downloads worden gegenereerd. Ik ben benieuwd naar de resultaten!


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.