SocialStrategyTalk 5 gaat Society 2.0: eParticipatie en open data

20 oktober 2009, 11:59

{title}Maandag 26 oktober is SocialStrategyTalk 5, wederom in Trouw. Deze SocialStrategyTalk staat in het teken van participatie en open data. Open interactie met burgers kan worden bereikt door data open te stellen en hen de vrijheid te geven dit zelf op een handige manier te ontsluiten en te combineren. Ook gaan we deze SocialStrategyTalk in op de vraag hoe burgers te motiveren en te prikkelen zodat ze participeren.

Het accent ligt dus op de overheid, maar de lessen uit eParticipatie initiatieven zijn zeker ook relevant voor het bedrijfsleven. Inspirerende Nederlandse projecten, het brutale AiAmsterdam en de spraakmakende Tom Steinberg en Lee Bryant staan garant voor een prachtig programma. Schrijf je (nu het nog kan) in op Meetup en we zien je de 26e oktober! (Er is ook een wachtlijst, dus inschrijven is sowieso zinvol).

Het sprekersprogramma ?

Tom Steinberg komt vertellen over de initiatieven van mySociety.org, waar hij oprichter van is. Met name “They Work For You”, dat volksvertegenwoordigers op de voet volgt is een revolutie. Miljoenen petities zijn getekend en 200.000 brieven zijn verstuurd naar parlementsleden in de UK dankzij deze ver doorgevoerde vorm van transparantie.

AiAmsterdam is een initiatief dat gaat om burgerparticipatie. Ze willen burgers activeren om zo een duidelijke stem richting gemeente te hebben dat ze het niet eens zijn met bepaalde regels. En met succes: ze zijn al langs geweest op de kamer van Job Cohen! AiAmsterdam komt vertellen hoe het sociale web als middel binnen korte tijd grote groepen mensen zijn te verenigen. Ook zal het gaan over de mix tussen online en offline communicatie.

Projectenparade van Digitale Pioniers. Zeven eParticipatie initiatieven worden in een korte pitch gepresenteerd. Na de projectenparade zal met de zaal wordt gediscussieerd over de potentie van de verschillende initiatieven.

Lee Bryant is oprichter van Headshift. Dit bureau helpt organisaties slimme, simpele en sociale technologieën te gebruiken om de performance, communicatie en klanten betrokkenheid te vergroten. Lee komt vertellen over de projecten die hij heeft gedaan voor de overheid.

Het SocialStrategyTalk team bestaat uit CreativeCrowds en Vint en wordt mede mogelijk gemaakt door SPSS.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!