Telefoongids en Gouden Gids integreren Skype: One click-call

Telefoongids en Gouden Gids integreren Skype: One click-call
{title}

“Deze samenwerking is een goed voorbeeld van hoe De Telefoongids & Gouden Gids zich ontwikkelt van een printgeoriënteerd bedrijf naar een onderneming die zich concentreert op het genereren van leads voor zijn adverteerders.”

Aan het woord Patrick Mesterton, director sales & marketing online van De Telefoongids & Gouden Gids. De Telefoongids en de Gouden Gids gaan deze maand Skype integreren in de website. Skype-gebruikers zien het telefoonnummer van deelnemende adverteerders van De Telefoongids & Gouden Gids uitgelicht met een blauwe ‘Free Call’ knop. Die zien ze, zo meldt het persbericht, óók in de resultaten van zoekmachines, op Detelefoongids.nl en lokale zoeksites als Tupalo.com. Mesterton zei verder:

‘Dankzij de samenwerking met Skype kunnen we nu onze 230.000 MKB-adverteerders in Nederland leads bieden uit een andere bron.’

Meer leads en omzet

“Wij geloven dat het gunstig is voor bedrijven als ze met één klik op de knop gratis gebeld kunnen worden. Er staat consumenten niets in de weg om hen te bellen, waardoor bedrijven meer leads en uiteindelijk meer omzet terugzien,” aldus Don Albert, GM en Vice-President Advertising voor Skype.

Lappen voor Free Call

Goed. Bedrijven moeten als ik het goed lees, dus wel betalen om zo’n “Free-Call” button bij hun naamsvermelding op De Gouden Gids en De Telefoongids te krijgen. Ben je gelijk rond met het verdienmodel. Want: “Oproepen die niet gefinancierd worden door een bedrijf kunnen nog steeds gebeld worden via Skype tegen een laag tarief op kosten van de gebruiker,” zo valt te lezen in het persbericht.

Geen hogere wiskunde

Ok, een Skype button integreren in je site en dat als innovatie opvoeren en er een persbericht over uitdoen. Het kan, maar denderend spannend is het allemaal niet. Wat wel spannend zou zijn, is een evaluatie onder een paar adverteerders die meededen. Hoeveel meer telefoontjes en conversies mogen zij over x maanden noteren?

Online en print

Wat wel aardig is, en dat triggerde mij, is de transformatie van De Gouden Gids en De Telefoongids van print naar online. Deze Skype-toepassing is weer een stapje verder richting een volledige online omgeving. Ik vind het altijd een triest gezicht, als de Gouden Gidsen weer verspreid worden. Stapels hoog liggen ze in de portalen. Niemand die ze mee naar binnen neemt… Ik tenminste niet.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Hoeveel mensen gebruiken skype en hebben microfoon / headset aangesloten?

    Denk dat het vrij weinig gebruikt wordt, kan dit gestaafd worden met onderzoek?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.