Michiel Buitelaar benoemd tot Chief Digital Media Sanoma Magazines

28 september 2009, 05:11

Michiel Buitelaar benoemd tot Chief Digital Media Sanoma MagazinesAfgelopen week werd bekend dat Michiel Buitelaar per 1 november is benoemd tot chief digital media van Sanoma Magazines. In deze functie geeft hij leiding aan de digitale activiteiten bij de internationale organisatie van Sanoma Magazines. Naast zijn nieuwe rol als internationaal board member, blijft Buitelaar ook zijn huidige functie als COO Digital Media bij Sanoma Uitgevers in Nederland uitvoeren.

Buitelaar zal zich in zijn nieuwe functie richten op het bepalen van de strategie en het uitbouwen van digitale media activiteiten voor de internationale organisatie. In Nederland, Bulgarije en Hongarije is Sanoma in digitale media marktleider. Buitelaar zal zich nu richten op de digitale ontwikkeling in alle 13 landen waar Sanoma Magazines actief is aldus het persbericht.

Onduidelijk is wat deze benoeming van Buitelaar betekent voor de rol van Joris van Heukelom, die ruim 1,5 jaar geleden werd benoemd tot CEO van ilse media. Gezien alle reorganisaties van de afgelopen periode lijkt het er sterk op dat ilse media binnenkort definitief zal overgaan in Sanoma Digital.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

9 Reacties

  ssmeding

  Ik weet zeker dat er in de praktijk veel winst te behalen is door een nauwere samenwerking tussen Sanoma Magazines en Ilse Media, of beiden nu worden samengevoegd of er alleen personeel wordt uitgewisseld.


  28 september 2009 om 05:26
  Mischa

  Hoezo onduidelijk? Joris blijft toch gewoon kapitein op de Ilse media boot? Of Sanoma digital boot?….Wel jammer dat het sterke en symphatieke merk Ilse gaat verdwijnen…


  28 september 2009 om 05:35
  erwblo

  Marco je hebt nationaal (@jorisheuk) en je hebt internationaal (@buitelaar), wat zit je nou te suggereren? 😉


  28 september 2009 om 05:37
  media

  @Erwin: ik suggereer niets, ik was alleen verbaasd om niets over de rolverdeling te lezen in het persbericht 😉


  28 september 2009 om 05:48
  andreas

  Deel de verbazing van Marco wel. Gezien het trackrecord van beide heren die overigens bij KPN ook al hebben samengewerkt zal het niet lang duren of de Heuk vertrekt eindelijk terug naar Belgie. Buitenlaar is een meester in landje pik. Vraag het William Linder zijn ex-collega bij Endemol. 🙂


  28 september 2009 om 07:01
  Harrue

  Erg goeie beslissing.

  Joris van Heukelom heeft Ilse enkel nog meer kapot gemaakt dan dat het al was. Heukelom blijft toch nooit langer dan twee jaar bij een bedrijf. Tijd om weer verder te hoppen lijkt me.

  Buitelaar is een bijzonder intelligent iemand die dit bedrijf zeer zeker weer op de rails zou kunnen krijgen.


  30 september 2009 om 09:34
  Marco

  Lijkt me een verstandig plan om Ilse Media te stoppen en het direct onder Sanoma bestuur te laten vallen. Joris van Heukelom staat nou niet echt bekend als iemand die een bedrijf kan leiden, laat staan winstgevender maken.

  Heukelom moet je internet programma’s laten presenteren of zo. Dat kan hij op zich nog wel. Maar een bedrijf runnen, visie hebben en daadkracht tonen, zijn geen dingen die hij machtig is.

  Buitelaar lijkt me een geschiktere kandidaat die niet de prioriteit heeft zichzelf op de borst te kloppen.

  Ik kijk uit naar de digitale tak van Sanoma.


  30 september 2009 om 17:47
  media

  @Harrue, @Marco: jongens wat zijn dit nu voor kinderrachtige reacties? Prima om kritiek te hebben maar heb dan ook de ballen om het niet-anoniem te doen en met onderbouwing. Op deze manier voegt het niets toe aan de discussie.


  1 oktober 2009 om 09:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!