Interview Kees Klomp: Barsten van de authenticiteit

29 augustus 2009, 05:55

/>type=”application/x-shockwave-flash” allowfullscreen=”true” allowscriptaccess=”always” width=”500″ height=”300″>

“Marketing gaat niet over wat ik mensen kan verkopen, maar wat ik voor mensen kan betekenen”. Kees Klomp, founder van Karmanomics is marketing en branding expert. Klomp verdiende zijn sporen bij FHV. In dit eerste interview in hopelijk een lange reeks, komen uiteenlopende onderwerpen naar voren. Zoals boeddhisme en business. Klomp: “Ik blijf wel fucking aards”. Zijn idealen: “De Ben & Jerry’s van deze wereld moeten de voorbeelden worden voor andere entrepreneurs”. Personal branding tips “Je moet barsten van de authenticiteit”. Maar ook over hoe je als bedrijf met klanten moet omgaan: “Je moet echt houden van je klanten”.

In deze reeks volgen nog veel meer interviews: onder anderen met Rattan Chadha, Aad Ouborg, Unico Glorie, Sharif Khalladi en Richard Branson. Ik ben benieuwd wat jullie van het interview vinden!

Omar Kbiri
Founder en barista koning bij KBIRI

Categorie
Tags

15 Reacties

  Mark

  Erg leuk en interessant interview. Heb wel wat dingetjes meegepikt. Sympatieke en oprechte kerel die Kees Klomp. Branson boek gaat hij denk ik niet lezen 🙂


  29 augustus 2009 om 07:42
  mgvandenbroek

  Goed interview, interessante onderwerpen! @Omar: Benieuwd naar de volgende interviews. Wanneer komt Branson? 😉


  30 augustus 2009 om 08:50
  KBIRI

  @Mark – Heb ie al gedaan 😉

  @Matthijs – Branson laat nog even op zich wachten ivm andere zaken 😉 (u b the first to know)


  30 augustus 2009 om 16:45
  mgvandenbroek

  @Omar: Ok, ben zeer benieuwd!


  31 augustus 2009 om 05:36
  Henkjan (mijndomein.nl)

  ‘Je moet barsten van de authenticiteit’ is al niet authentiek meer..


  31 augustus 2009 om 08:08
  Justin

  Gooi wat (filosofische en levensbeschouwelijke) termen op een hoop en het lijkt al snel heel wat…

  Tip: Wellicht interessanter als slechts één onderwerp (uitvoerig) besproken wordt, dan kun je er als kijker misschien nog wat van opsteken en dan is er tevens de mogelijkheid voor een inhoudelijke discussie.


  31 augustus 2009 om 09:09
  mgvandenbroek

  @Justin: Je eerste opmerking is flauw en je tweede snijdt hout. Ik maak zelf ook veel video-interviews; het is niet de gemakkelijkste opdracht om jezelf te stellen als je eenmaal aan het draaien bent.


  31 augustus 2009 om 09:13
  Justin

  @Matthijs

  Er worden zoveel ‘buzz words gedropt’ en uiteenlopende dingen beweerd, dat het helaas geen interessante kijkervaring opleverde. Ik heb hier wel 20 minuten van mijn authentieke leven aan opgeofferd. Noem dat maar eens flauw;-)


  31 augustus 2009 om 09:36
  mgvandenbroek

  @Justin: Ok, helder. “Ik heb hier wel 20 minuten van mijn authentieke leven aan opgeofferd.” Dat horen we graag 😉


  31 augustus 2009 om 09:40
  Petra Hubbeling

  Goed dat er steeds meer geluiden zoals die van Kees te horen zijn! Ik denk dat we echt anders moeten gaan denken in plaats van proberen te bouwen op de puinhopen die er nu liggen.

  @Kees, succes met je ambitie.

  @Omar, leuk interview

  @petrah


  31 augustus 2009 om 10:49
  Justin

  @petrah

  Heb je nog leestips rondom dit ‘anders denken’? Mij zijn de puinhopen namelijk niet direct opgevallen, vandaar.


  31 augustus 2009 om 11:48
  Justin

  @petrah

  Dat schaar ik onder de economische conjunctuur. Opgang, neergang, recessie, crisis, opgang, etc. En die huizenprijzen zijn nog steeds disproportioneel hoog, daar mag nog wel een flink stuk van af vooral in de Randstad.

  Je kunt ook zeggen dat (West-)Europa nog nooit zolang vrede heeft gekend, levensverwachting er hoger is dan ooit en dat we in materieel opzicht rijker zijn dan ooit. Vanuit die optiek vind ik de puinhopen dus wel meevallen. Maar ik ga eerst je link lezen (vanuit Nederland).


  31 augustus 2009 om 12:28
  Friso

  Ik vond het leuk om wat van Kees Klomp te horen maar juist dat horen was lastig. Huur volgende keer een geluidsman in of lees even wat bij op het internet. Een dasspeldmicrofoon doet al wonderen. Verder had je Kees veel beter in beeld kunnen krijgen als je wat beter op je licht had gelet. Een enkel videolampje of reflectiescherm had al geholpen of je had gebruik kunnen maken van natuurlijk licht.

  Ik snap dat het low-budget moet maar ik vind wel dat je je medium moet beheersen.


  14 mei 2010 om 08:12

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!