Interview Kees Klomp: Barsten van de authenticiteit

Interview Kees Klomp: Barsten van de authenticiteit
, KBIRI
@kbiri

“Marketing gaat niet over wat ik mensen kan verkopen, maar wat ik voor mensen kan betekenen”. Kees Klomp, founder van Karmanomics is marketing en branding expert. Klomp verdiende zijn sporen bij FHV. In dit eerste interview in hopelijk een lange reeks, komen uiteenlopende onderwerpen naar voren. Zoals boeddhisme en business. Klomp: “Ik blijf wel fucking aards”. Zijn idealen: “De Ben & Jerry’s van deze wereld moeten de voorbeelden worden voor andere entrepreneurs”. Personal branding tips “Je moet barsten van de authenticiteit”. Maar ook over hoe je als bedrijf met klanten moet omgaan: “Je moet echt houden van je klanten”.

In deze reeks volgen nog veel meer interviews: onder anderen met Rattan Chadha, Aad Ouborg, Unico Glorie, Sharif Khalladi en Richard Branson. Ik ben benieuwd wat jullie van het interview vinden!


Geplaatst in

DelenEr zijn 15 reacties op dit artikel

 • Erg leuk en interessant interview. Heb wel wat dingetjes meegepikt. Sympatieke en oprechte kerel die Kees Klomp. Branson boek gaat hij denk ik niet lezen :)

  geplaatst op
 • Late adopter. Maar wel juist.
  M.i. gaat het niet om trendwatchers echter, maar om structuren. Daar ligt de kans, en de uitdaging. Niet meer bij visionairs. Zie ook: http://www.vue-royale.nl/index.php/site/comments/the_connected_agency_het_nieuwe_reclamebureau/

  geplaatst op
 • Goed interview, interessante onderwerpen! @Omar: Benieuwd naar de volgende interviews. Wanneer komt Branson? ;)

  geplaatst op
 • @Mark - Heb ie al gedaan ;)

  @Matthijs - Branson laat nog even op zich wachten ivm andere zaken ;) (u b the first to know)

  geplaatst op
 • @Omar: Ok, ben zeer benieuwd!

  geplaatst op
 • 'Je moet barsten van de authenticiteit' is al niet authentiek meer..

  geplaatst op
 • Gooi wat (filosofische en levensbeschouwelijke) termen op een hoop en het lijkt al snel heel wat...
  Tip: Wellicht interessanter als slechts één onderwerp (uitvoerig) besproken wordt, dan kun je er als kijker misschien nog wat van opsteken en dan is er tevens de mogelijkheid voor een inhoudelijke discussie.

  geplaatst op
 • @Justin: Je eerste opmerking is flauw en je tweede snijdt hout. Ik maak zelf ook veel video-interviews; het is niet de gemakkelijkste opdracht om jezelf te stellen als je eenmaal aan het draaien bent.

  geplaatst op
 • @Matthijs
  Er worden zoveel 'buzz words gedropt' en uiteenlopende dingen beweerd, dat het helaas geen interessante kijkervaring opleverde. Ik heb hier wel 20 minuten van mijn authentieke leven aan opgeofferd. Noem dat maar eens flauw;-)

  geplaatst op
 • @Justin: Ok, helder. "Ik heb hier wel 20 minuten van mijn authentieke leven aan opgeofferd." Dat horen we graag ;)

  geplaatst op
 • Goed dat er steeds meer geluiden zoals die van Kees te horen zijn! Ik denk dat we echt anders moeten gaan denken in plaats van proberen te bouwen op de puinhopen die er nu liggen.

  @Kees, succes met je ambitie.
  @Omar, leuk interview

  @petrah

  geplaatst op
 • @petrah
  Heb je nog leestips rondom dit 'anders denken'? Mij zijn de puinhopen namelijk niet direct opgevallen, vandaar.

  geplaatst op
 • @justin
  De puinhopen niet opgevallen? Waar heb je al die tijd gezeten dan op een onbewoond eiland? Werkloosheidcijfers, beursindex, faillisementen, huizenprijzen....

  http://www.vbdo.nl/nl/nieuws/persberichten/407/kick-off--'remuneratie-en-duurzaamheid'-bij-het-ministerie-van-economische-zaken-met--frank-heemskerk
  Misschien leuk om donderdag eens naar toe te gaan?

  geplaatst op
 • @petrah
  Dat schaar ik onder de economische conjunctuur. Opgang, neergang, recessie, crisis, opgang, etc. En die huizenprijzen zijn nog steeds disproportioneel hoog, daar mag nog wel een flink stuk van af vooral in de Randstad.
  Je kunt ook zeggen dat (West-)Europa nog nooit zolang vrede heeft gekend, levensverwachting er hoger is dan ooit en dat we in materieel opzicht rijker zijn dan ooit. Vanuit die optiek vind ik de puinhopen dus wel meevallen. Maar ik ga eerst je link lezen (vanuit Nederland).

  geplaatst op
 • Ik vond het leuk om wat van Kees Klomp te horen maar juist dat horen was lastig. Huur volgende keer een geluidsman in of lees even wat bij op het internet. Een dasspeldmicrofoon doet al wonderen. Verder had je Kees veel beter in beeld kunnen krijgen als je wat beter op je licht had gelet. Een enkel videolampje of reflectiescherm had al geholpen of je had gebruik kunnen maken van natuurlijk licht.

  Ik snap dat het low-budget moet maar ik vind wel dat je je medium moet beheersen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.