CTO Marktplaats.nl Bret Kelly nieuwe CTO SPIL Games

26 augustus 2009, 09:55

De Amerikaan Bret Kelly, voormalig directeur

CTO van Marktplaats.nl/Ebay, verkast naar het snelgroeiende SPIL Games. SPIL Games is (volgens comScore) de wereldwijde nummer 1 en heeft met Kelly na Oscar Diele wederom een nieuwe topper op een managementpositie gekregen. Bret Kelly zal na vier Marktplaats.nl de rol van Chief Technology Officer op zich gaan nemen bij SPIL. Om het van origine Nederlandse bedrijf een sterker portfolio van in het spellenaanbod te verschaffen, zal Kelly zich per 1 oktober 2009 toeleggen op het uitrollen van technologische innovaties en vernieuwingen op de 50 portals.

“Als belangrijkste speler in de markt op het gebied van gamesites, moet SPIL GAMES over de laatste technologische hoogstandjes beschikken. Ik zie het dan ook als een uitdaging en een verrijking dat ik de technische ontwikkeling van al deze websites in goede banen mag leiden,” aldus Bret Kelly.

Patrick Petersen
Senior Online Marketeer en transitie, multi-trainer, auteur, spreker bij AtMost(TV) en @Onlinemarketeer

Vreemde eend Adriaan Patrick Petersen RDM MA MSc is een ervaren ondernemer, internationaal spreker en trainer-docent (Nyenrode Business University, Beeckestijn Business School en EURib) die het nuchtere ‘lachen en leren’ combineert in een focus op pragmatische inspiratie. Senior online strateeg, crossmediaal transitie marketeer, contentmarketeer, internetondernemer, internationaal spreker en auteur. Hij studeerde af op divers eigen (content-) marketingmodellen die hij voor tal van internationale organisaties, zoals Heijmans, Hästens, Somfy smart home, Trendhopper holding, T-Mobile Nederland, AtMostTV, TU Delft, IKEA Nederland, MTV Europe en Coolcat, succesvol in de praktijk bracht. Petersen voltooide recentelijk masterstudies aan de London School of Business and Finance en de Geneva Business School, die hem brachten tot de integratiemodellen van doel-gerichte digitale engagement, de inzet van augmented en virtual reality en de moderne contentstrategie. Deze inzichten hebben hem tevens tot bestseller auteur gemaakt. Hij deelt graag zijn inzichten op gebied van groeien en innoveren van de marketingmix van de toekomst. Petersen is door Bureau Meltwater getipt als nummer 1 contentmarketeer en top 10 marketinginfluencer. De excentrieke Petersen komt uit een ondernemers- en acteursfamilie en is een ver verleden actief geweest als acteur in onder andere Flodder, ZwartBoek en Jackie Chan’s Who am I.

Categorie
Tags

4 Reacties

  marcvanderchijs

  En ik heb het volgens mij te vroeg naar buiten gebracht Matthijs, dacht dat er twee weken geleden al een persbericht uitgegaan was. Me bad 🙂


  26 augustus 2009 om 12:34
  mgvandenbroek

  @Marc: Had ik/Patrick je stream maar beter in de gaten gehouden! Keurig aan embargo (waarom, ook alweer) gehouden, zo 😉


  26 augustus 2009 om 12:52
  Daniel

  Correctie: Bret Kelly was niet directeur, maar CTO bij Marktplaats.nl.


  26 augustus 2009 om 13:15

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!