Google’s Gmail in Top 3 Webservices VS

21 augustus 2009, 04:45

{title}Er zijn weinig diensten die ik bijzonder intensief gebruik waar ik nog nooit echt over geklaagd heb. Gmail is er één van. Een half jaar geleden had ik nog een discussie met een fervent hotmail-gebruiker. Ze geloofde niet in de ‘conversatie-gedachte’ en dacht écht dat hotmail handiger was. Ze is inmiddels ‘overgestapt’.

Recente cijfers uit de VS (vorige week op TC) over het gebruik van de grote webmaildiensten van comScore laten zien dat Google’s Gmail aan terrein wint. Yahoo Mail staat veilig bovenaan met 106 miljoen unieke bezoekers. In 2009 is het bezoek aan Gmail met 25 procent gestegen naar 37 miljoen. Het aantal unieke bezoekers aan AOL daalde met 22 procent (nét minder dan Gmail: 36,4 miljoen), Hotmail steeg met 8 procent (47 miljoen) en Yahoo Mail met 16 procent. Gmail is sinds juli dit jaar ‘out of beta’.

Google heeft Gmail geïntegreerd met Google Labs (pluspunt voor toename gebruik 1) en de mailstorage is oneindig (7361 mb and counting, pluspunt voor gebruik nummer 2). Zo zou ik even kunnen doorgaan, maar ik geloof het wel. Het is een kwestie van tijd voordat Gmail Hotmail inhaalt. Yahoo Mail lijkt nog even ‘safe’.

Interessante afsluitende opmerking op MarketingCharts over e-mail marketing:

”The news came as a point of vexation [irritatie, MvdB] for some email marketers; as it is, 20% of opt-in mail still fails to find inboxes, and Gmail is among the toughest inboxes to penetrate in the US, according to a Return Path study.”

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Koen Roumen

  Gmail werkt gewoon. Geen poespas, geen overbodige trucjes, maar wat er wel in zit, werkt als een tierelier. Wat dat betreft vind ik dat Google aardig overeenkomt met Apple; je maakt alleen functionaliteiten die door en door getest zijn en die zonder overbodige poespas werken.

  Van Hotmail ben ik al nooit echt fan geweest en nog steeds kan het me niet bekoren. Deels door het waardeloze spam filter, deels door de slechte layout. Gmail heeft nog nooit een zinnig mailtje als spam gemarkeerd en laat slechts zeer sporadisch een spam mailtje door naar m’n inbox. Mensen die nog niet overgestapt zijn vanuit Hotmail doen dat volgens mij vooral niet omdat ze bang zijn dat mensen ze niet meer kunnen bereiken. Als je over die drempel heen bent zie je dat Gmail een uitstekende dienst is die zichzelf in de afgelopen jaren meer dan bewezen heeft.


  21 augustus 2009 om 06:24
  diederick

  Toch zie ik om me heen dat nieuwe gebruikers van Gmail best hinder ondervinden van de conversatietool.. het op het eerste gezicht niet “begrijpen” en daardoor weer terugvallen op bv. live.. de manier van werken is net even anders dan men gewend is en daardoor soms beangstigend..


  25 augustus 2009 om 06:31

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!