Stemmen op startups Vodafone Mobile Clicks

Stemmen op startups Vodafone Mobile Clicks

{title}Op dit moment zijn er in de Vofafone Mobile Clicks competitie (zie: ‘150.000 euro prijzengeld voor mobiel internet startup competitie VMC2009’ en dit interview met de winnaar van 2008: ‘PICNIC08: Nulaz winnaar Vodafone Mobile Clicks 2008’) nog 6 startups over waar je op kunt stemmen. Drie uit de UK, drie van eigen bodem. De finale zal plaats hebben op de laatste dag van PICNIC 09: vrijdag 25 september.

Uit de UK komen: Woobius, Rummble en Audioboo. Uit Nederland hebben Layar, MyNameIsE, en Mobypicture het gered. Yuri van Geest, mede-organisator van de competitie geeft een korte toelichting:

“Het is wel waarschijnlijk dat de competitie op deze manier wordt gecontinueerd, die beslissing ligt natuurlijk bij Vodafone. Er zijn natuurlijk wel wat kinderziekten bij nieuwe landen die worden aangehaakt. Maar alle doelstellingen zijn gehaald in termen van aantallen en kwaliteit.”

Over mogelijke ‘nationalistische’ gevoelens bij het stemmen (zelf heb ik bijvoorbeeld, heel vreemd, op de 3 Nederlandse startups gestemd, volgorde is geheim) zegt Van Geest: ‘Als je er 10.000 stemmen komen uit Nederland en 100.000 uit Engeland, dan wordt dat gewogen. Het kan zijn dat nationale gevoelens een rol spelen, daar hebben we rekening mee gehouden in de methodologie. We hebben met alle betrokkenen een zeer gedegen plan en uniek jurysysteem ontwikkeld die objectiviteit in de uitslag garandeert.””

Over waarom er eigenlijk gebattled wordt tussen twee Europese landen in één Europese Unie zegt Van Geest: “Het heeft te maken met de budgetallocatie. Nederland en de UK financieren dit. Persoonlijk wil ik deze competitie het liefst uitbreiden naar nog een aantal landen op Europees niveau. De mobiele internet markt zal alleen maar verder groeien, dus het ondernemerschap in de mobiele sector zal fascinerend blijven. Indien meer landen mee gaan doen, komen er nog meer juweeltjes boven water. En daar wordt iedereen uiteindelijk beter van.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

 • Kreeg net dit Vodafone persbericht binnen (lekker op tijd, jongens):

  PERSBERICHT

  Britse finalisten Vodafone Mobile Clicks 2009 bekend

  Publiek kan vanaf nu meestemmen op favoriete mobiel internet start-up

  13 Augustus 2009, Met de onthulling van de drie Britse finalisten maakt Vodafone vandaag de shortlist voor de internationale finale van Vodafone Mobile Clicks 2009 (http://www.vodafonemobileclicks.com) compleet. De mobiel internet start-ups uit het Verenigd Koninkrijk die samen met hun drie Nederlandse concurrenten op 25 september op het PICNIC-festival zullen strijden om een totaal prijzengeld van EUR 150.000 zijn: Audioboo, Rummble en Woobius. Vanaf nu kan ook het publiek stemmen op hun favoriete mobiel internet start-up.

  De Britse finalisten vertegenwoordigen een breed spectrum van mobiel internetbedrijven:

  · Audioboo (Best Before Media) (http://audioboo.fm) - dienst die het mogelijk maakt om direct audio op te nemen en te delen met social network sites, zoals Twitter en Facebook. Deze bestanden, zogeheten boos, kunnen binnen de community bekeken en afgespeeld worden.

  · Rummble (http://www.rummble.com) - search & discovery tool die de gebruiker content aanbeveelt op basis van voorkeuren van mensen met dezelfde interesses. Door een vertrouwensnetwerk op te bouwen, ontstaat gepersonaliseerde content.

  · Woobius (http://www.woobius.com) – online samenwerkingstool waarmee architecten en ingenieurs beter kunnen samenwerken door alle bestanden op één plek te beheren. Woobius Eye voor mobiel helpt misverstanden vermijden of verhelpen, wat hoge bouwkosten door fouten helpt voorkomen.

  Nederlandse finalisten
  De Nederlandse finalisten zijn bekendgemaakt op 22 juli jl. Het betreft: digitaal visitekaartje voor het delen van (mobiele) social networkprofielen MyNameIsE (http://www.mynameise.com), foto-/videodeelservice vanaf je mobiel MobyPicture (http://www.mobypicture.com) en mobiele augmented reality browser Layar (http://layar.com).

  Grand Finale en juryleden

  De internationale winnaar van Vodafone Mobile Clicks wordt op 25 september bekend gemaakt tijdens PICNIC, het festival voor creatieve geesten in Amsterdam. Vijf leidende specialisten uit de bedrijfstak voor mobiele diensten zullen tijdens de Grand Finale hun eindoordeel vellen over de zes finalisten van Vodafone Mobile Clicks 2009. De namen van de juryleden worden de komende dagen bekend gemaakt via het officiële Twitteraccount @vmc2009.

  Publieke stemming

  Nieuw dit jaar is dat ook het publiek een stem heeft bij het eindoordeel over de finalisten. Stemmen kan vanaf nu via de http://www.vodafonemobileclicks.com/vote en is mogelijk tot en met 18 september.

  Vodafone Mobile Clicks 2009 is een initiatief van Vodafone en heeft als doel de mobiele internetsector in Nederland en het Verenigd Koninkrijk een extra impuls te geven. In Nederland vindt de competitie dit jaar voor de tweede, achtereenvolgende keer plaats. In Groot-Britannië is de wedstrijd voor de eerste keer georganiseerd. Voor meer informatie over Vodafone Mobile Clicks, bezoek http://www.vodafonemobileclicks.com.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.