Rabo EK Hockey Poule 2.0

28 juli 2009, 03:14

{title}

Van 22 tot en met 30 augustus vindt het Rabo EK Hockey 2009 voor mannen en vrouwen plaats in Amsterdam. Net als tijdens de play-offs van de Hoofdklasse Hockey, kunnen liefhebbers van de hockeysport meespelen in een Rabo EK Hockey Poule. Een (eenvoudige) poule waarbij je de uitslagen voorspelt van de wedstrijden tijdens het EK Hockey.

Bijzonder? Nee op zich is een online managementspel niet zo heel bijzonder. Wel zijn er een aantal leuke toevoegingen die het al iets specialer maken zoals subpoules (natuurlijk kun je ook je eigen subpoule maken), inloggen en registreren met je Hyves account, het uitnodigen van je vrienden via de interne berichten van Hyves maar ook de speciale Rabo EK Hockey Poule gadget.

Registreren en inloggen

De hockeypoule maakt gebruik van de rijke mogelijkheden van de Hyves API voor het communiceren met de deelnemers. Zo gaat de inschrijving met behulp van een eenmalige actie via de Hyves API heel eenvoudig, na je inschrijving kun je heel eenvoudig je Hyves vrienden uitnodigen door ze aan te vinken in een lijstje. Ze ontvangen de uitnodiging vervolgens in hun Hyves inbox. Alle volgende keren gaat het inloggen eenvoudig via de OpenID mogelijkheden van Hyves. Hierdoor word je dus met 1 klik eenvoudig en snel ingelogd in de Rabo EK Hockey Poule.

{title}

Gadget met speciale eigenschappen

De speciale Rabo EK Hockey Poule gadget heeft een aantal leuke eigenschappen. De gadget maakt onderscheid tussen mannen en vrouwen. Door het gebruik van Open Social is het mogelijk om te achterhalen wie de eigenaar is van de betreffende gadget. Is de eigenaar van de gadget een man dan laten we een vormgeving zien waarin Naomi van As centraal staat. Is de eigenaar van de gadget een vrouw dan laten we een vormgeving zien waarin Taeke Taekema centraal staat.

Op mijn Hyves profiel zie je bijvoorbeeld een vormgeving waarbij Naomi van As centraal staat. Kijk je echter bij het profiel van bijvoorbeeld Hedwig dan zie je Taeke Taekema centraal in de vormgeving terugkomen. Overigens lijkt het erop dat deze functionaliteit alleen werkt indien de gebruiker is ingelogd.

Naast het geslacht maakt de gadget op een andere manier gebruik van Open Social namelijk door de bezoeker aan te spreken met zijn of haar eigen naam. Zo zie ik als bezoeker (Jan Willem Eshuis) bijvoorbeeld op het Hyves profiel van Gijsbregt Brouwer de volgende tekst in de gadget “Beste Jan Willem, Leuk dat je meespeelt in de Rabo EK Hockeypoule!. Heb je gezien dat Gijsbregt Brouwer ook meespeelt?”. Andere bezoekers zien bijvoorbeeld “Gijsbregt Brouwer speelt mee met de Rabo EK Hockeypoule. Wil je ook meespelen? Klik dan hier om je in te schrijven.”

Jan Willem Eshuis
Eigenaar JWE bij JWE

Jan-Willem Eshuis is freelance software developer, architect, Amazon Web Services specialist en technisch projectmanager. Met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van nieuwe media, internet, online video en technisch project management.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!