Krijten voor gevorderden in de Tour de France

Krijten voor gevorderden in de Tour de France

{title} The Boss is back. Niet alleen op de fiets is Lance Armstrong weer helemaal terug, maar evenzeer ook ernaast. Als voorvechter van meer en beter onderzoek naar kanker, haalt LA honderden miljoenen dollars op. In een indrukwekkende prestatie, die hij opgebouwd heeft rond twee elementen: zijn eigen sportieve prestaties en compleet onconventionele marketing. Zijn sportieve prestaties spreken voor zich: zevenvoudig winnaar van de Tour de France en in 2009, als 37-jarige zet hij weer de hele Tour op zijn kop. Zijn onconventionele marketing is minder voor zichzelf sprekend. Sport is geen branche waar graag afgeweken wordt van de norm of waar flink geïnnoveerd wordt. Televisie is nog steeds het tovermiddel voor alle financiële uitdagingen. Dus als Lance Armstrong (vaak samen met zijn partner Nike) een compleet eigen platform bouwt, waar traditionele media niet veel meer zijn dan megafoons om zijn eigen boodschap doorheen te roepen, dan is het zaak om de boel in de gaten te houden. Logisch gevolg hiervan is dat er geregeld briljante concepten voorbij komen vliegen, zoals deze automatische “chalkbot”. Een apparaat dat de wegen van de Tour de France een ander aangezicht zal geven.

Armstrong is de man die Twitter ontdekte als massamedium. Lance zit volop op Facebook. Maar Lance Armstrong, in dit geval zijn funding vehicle Livestrong, is vooral goed in nonconformisme en in Fransozen pesten. Onderstaande video laat dit laatste wel erg goed zien. Geen enkele weg in de Tour zal meer hetzelfde zijn…

Met dank aan Hans-Peter Akkerman.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Lance is inderdaad flink bezig op twitter. Heeft oa ook aandacht geschonken aan oa Bansky vandalisme.
  Leuk filmpje waar hij Mart Smeets dolt over zijn opmerking over twitter:

  http://player.nos.nl/index.php/media/play/tcmid/tcm:5-538582/

  geplaatst op
 • Als aanvulling op dit bericht: Op 6 juli heeft Lance op zijn Twitter opgeroepen om zelf berichten te sturen naar chalkbot. Zijn bericht: Send a message of hope and inspiration to @chalkbot (that will appear on the roads of France) & include a #livestrong in the message. (bron: http://twitter.com/lancearmstrong/status/2501307088)

  geplaatst op
 • En de Armstrong / Livestrong marketingmachine dendert door! Vanavond om 23.10 (morgen geen drukke dag?) vraagt Lance op Twitter aandacht voor Stages "a global art exhibition to raise funds and awareness" zie: http://www.stages09.com/. En dan is er de fiets (Trek Madone) die door beeldend kunstenaar Damien Hirst onder handen is genomen, waarmee Lance misschien wel zegevierend Parijjs zal binnenrijden: http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601088&sid=aUWP6my84eow

  Dit even voor diegene die niet bij de 1.3 miljoen followers van @lancearmstrong op Twitter hoort ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.