• Mobile
  wordt gesponsord door

Nokia marktleider in smartphones, HTC op twee

Nokia marktleider in smartphones, HTC op twee

{title}

iPhone, iPhone, iPhone, iPhone. Genoeg buzz over Apple en de iPhone 3GS de laatste tijd. De Apps als marketingtool. Je voelt hem aankomen. Niet Apple, maar Nokia is marktleider in smartphoneland. Heeft iedereen een iPhone? Nope. HTC is nummer twee. Download iedereen in Nederland apps in Apple’s App Store? Nope, Samsung is nummer drie. Iedereen via een touchscreen sms-jes en emails aan het verzenden? Blackberry/RIM staat op nummer 4. Overigen op nummer 5. En dan is er de iPhone met 5,6 procent.

Is dit een beetje flauw opgeschreven? Natuurlijk. En we moeten zeker niet voorbij gaan aan het revolutionaire karakter van de iPhone, het plaveien van een nieuwe weg voor mobiel internetgebruik, dat soort dingen. Maar deze cijfers plaatst bepaalde hysterie wel in een aardig context. Hoewel: wat is eigenlijk de definitie van een smartphone, vragen ze zich op Tweakers terecht af. En: de iPhone is vorig jaar niet het hele jaar verkocht. En maar bij één provider te verkrijgen die niet de beste dekkingsgraad heeft/had…


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • ik heb sinds kort mijn Nokia N73 (een smartphone, want Symbian?) vervangen door een iPhone. Op de N73 heb ik in twee jaar tijd waarschijnlijk 3 uur gesurft en apps gedraaid. Het werkte voor geen meter.
  Op mijn iPhone daarintegen doe ik niets anders... Ik denk dat heel veel mensen onbewust een smartphone (anders van de iPhone, G1 en Blackberry) hebben gekocht en er niets mee doen behalve bellen...
  Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar hoeveel internet gebruikt wordt op de verschillende telefoons.

  geplaatst op
 • Tsja, ik surf regelmatig op mijn SE P1i, maar dat zal wel niet meetellen? Mailen, bellen, muziek, foto, gaat prima, alleen het scherm is wat klein. Hetzelfde toestel, maar dan met slidertoetsen en een groter amoledscherm zou me wel wat lijken. Tot nog toe geen echte kandidaat tegengekomen, we wachten af.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.