Microsoft investeert miljarden per jaar in Bing

Microsoft investeert miljarden per jaar in Bing

Bing & DecideHier en daar klinken positieve geluiden over Bing, de nieuwe zoekmachine van Microsoft die begin deze maand gelanceerd werd. Steve Ballmer heeft vrijdag investeerders laten weten met een ‘lange adem’ in te gaan zetten op search. “In our industry, the No. 1 mistake that people make is that they quit too early,” zei Ballmer. Het betekent, naast de al geplande 80 tot 100 miljoen dollar aan marketing en advertising, investeringen van 1 tot 2 miljard dollar per jaar (Bron: WSJ, zie o.a. Webwereld, De Telegraaf).

Ballmer zegt in het artikel in de WSJ dat hij het jammer vindt niet eerder vol ingezet te hebben op search.  Microsoft gaat met veel geduld wachten todat consumenten Bing zullen gebruiken. Op Webwereld wordt de vergelijking getrokken met de X-box. Ook in de markt voor gameconsoles duurde het even (lees: investeerde Microsoft miljarden) voordat Microsoft voet aan de grond had…


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Ben toch bang dat je het niet gaat redden met het inzetten op veel marketing.

  Google is ook niet groot geworden door de inzet van veel marketing, maar door het bieden van een goed werkende, makkelijke zoekmachine.

  Paar kleine testjes levert toch betere zoekresultaten op met Google.

  geplaatst op
 • Microsoft hoeft ook niet veel te doen: als ze met Bing maar een paar procenten beter scoren dan tot nu toe, dan harken ze weer zoveel advertentiegeld naar binnen, dat ze die "miljarden" (lees: miljoenen) er graag voor zullen over hebben.

  Bing is een redelijk alternatief en het is voor het eerst sinds tijden dat een zoek-initiatief van het bedrijf niet tegenvalt. Zou Microsoft bezig zijn aan een voorzichtige come back? : over Windows 7 zijn de kritieken tot nu toe vriendelijk, XBOX doet het nog steeds erg goed en is de trendsetter in zijn markt (misschien omdat ze op een gezonde afstand staan van M. ?).

  Zou leuk zijn als niet alleen de silent majority, maar ook de trendsetters iets meer tevreden over het bedrijf zouden worden. Komt er misschien weer iets wat op competitie lijkt.

  geplaatst op
 • Ik gebruik Bing nu al enkele weken naar grote tevredenheid, heel bijzonder hoe ze daar ineens een volwaardig Google alternatief hebben neergezet! :)

  @Paul: ik denk dat als je Google wil verstoten/evenaren je wel met marketing MOET gooien. Ten tijde van Google's opkomst was het Search Engine landschap nog redelijk gefragmenteerd: Altavista, Ilse, Ask.com, Askjeeves, Yahoo, MSN search etc. Nu gebruikt ongeveer iedereen in de Westerse wereld Google. en het is lastig om een dergelijk monopolie te doorbreken.

  @ Ewout, helemaal eens. MS doet hele stoere dingen, maar hebben een redelijk negatieve reputatie door hun gedrag in het verleden. Ik geef ze iig het voordeel van de twijfel.

  Wat ik overigens niet snap is dat Microsoft de uitrol van Bing gefaseerd doet. Ik moet nu mijn zoekmachine instellen op US English om echt hele goede resultaten te krijgen. De NL variant is nog niet optimaal. Weet iemand waarom dat is?

  geplaatst op
 • @Freek: en jawel.. MS heeft ook een webcare team!

  geplaatst op
 • @ paul

  * Google is ook niet groot geworden door de inzet van veel marketing, maar door het bieden van een goed werkende, makkelijke zoekmachine. *

  Nah, het product was from scratch fantastisch, de vind & beschikbaarheid optimaal, zo goed dat er geen marketingcommunicatie meer nodig was om het weg te zetten onder gebruikers, maar er is héééél veel aan marketing gedaan: het product management was heel goed Er is alleen nooit voor gebruikspromotie geadverteerd.

  kan me niet voorstellen dat Bing een succes wordt, het zou wel gezond zijn.

  geplaatst op
 • @jmd1, sorry maar ben toch echt geen MS medewerker :) Wel een MS fan, maar dat straalt ook wel van mn post af ;)

  geplaatst op
 • Met heel veel tamtam is vorig jaar cuil gelanceerd. Cuil zou het helemaal worden omdat deze meer en relevantere resultaten zou leveren dan Google.
  Volgens mij kunnen we wel stellen dat Cuil het niet helemaal is geworden (ik zie ze nooit terugkomen in de verschillende statistieken die wij beheren voor onze klanten).

  Wat Bing betreft ben ik iets optimistischer.
  Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van elke dag een andere walpaper op mijn zoekmachine, maar veel mensen om mij heen denken hier anders over.
  Wat betreft de zoekresultaten van Bing; Ik vind alles wordt netjes getoond is en het resultaat is ook relevant aan je zoekopdracht.

  Ik denk dat het overgrote gedeelte van ons rustig door zal Googlen, maar waarschijnlijk maakt Microsoft bij een volgende update of release van IE Bing de default zoekmachine van de browser.
  Veel mensen zullen niet weten, of simpelweg nalaten de zoekmachine terug te zetten naar Google.

  In de webstatistieken van ons bedrijf zie ik een verdubbeling van het aantal bezoeken uit Bing naar voren komen.
  T.o.v Google is dit aantal nog bijna te verwaarlozen.

  Ik ben benieuwd wat de statistieken over een maand of twee aangeven;
  of heel nederland dan Bingt of nog steeds Googlet.

  Frans.

  geplaatst op
 • Ik zie dat ik m;n reactie bij het verkeerde artikel had geplaatst, dus hierbij nogmaals om de discussie op gang te houden.

  Bing werkt perfect voor mijn gevoel, een hele verademing. Bij Google kom je tegenwoordig alleen maar producten tegen van Google zelf, ipv handige zoekresultaten.
  En ik heb Bing nog niet op censuur kunnen betrappen, iets waar Google tegenwoordig een gewoonte van begint te maken.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.