Google integreert Wikipedia in Google News

Google integreert Wikipedia in Google News

{title}Wikipedia wordt steeds meer gebruikt als nieuwsbron. Dus, dachten ze bij Google, gaan we Wikipedia-resultaten ook tonen in Google News. Dat is een interessante en verrassende zet, want, zegt een Wikipedia-woordvoerder dit weekend in dit NYT-artikel: Wikipedia is en blijft een online encyclopedie. En bij Wikipedia waren ze ook niet door Google op de hoogte gebracht.

Dat Google lemma’s uit Wikipedia rangschikt in de zoekresultaten is natuurlijk niet nieuw. Die lemma’s vermelden als nieuws is dat dus wel. De NYT schrijft: ‘But their use on the news site — especially as newspaper publishers have been complaining that Google was building a competing news site using headlines and snippets of newspaper articles — adds a new wrinkle to the question of how publications can control and charge for their content.’ Via: Tweakers.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Als ze alleen bij een aanpassing van een Wiki artikel dat aangepaste stukje als nieuws zien en tonen denk ik dat ze bij Google een goed punt hebben hiermee.

    geplaatst op
  • Een beetje offtopic: Wikipedia gaat ook video content plaatsen. Daar kan YouTube (Google) misschien wel een belangrijke rol vervullen via Mashable

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.