Google integreert Wikipedia in Google News

23 juni 2009, 04:01

{title}Wikipedia wordt steeds meer gebruikt als nieuwsbron. Dus, dachten ze bij Google, gaan we Wikipedia-resultaten ook tonen in Google News. Dat is een interessante en verrassende zet, want, zegt een Wikipedia-woordvoerder dit weekend in dit NYT-artikel: Wikipedia is en blijft een online encyclopedie. En bij Wikipedia waren ze ook niet door Google op de hoogte gebracht.

Dat Google lemma’s uit Wikipedia rangschikt in de zoekresultaten is natuurlijk niet nieuw. Die lemma’s vermelden als nieuws is dat dus wel. De NYT schrijft: ‘But their use on the news site — especially as newspaper publishers have been complaining that Google was building a competing news site using headlines and snippets of newspaper articles — adds a new wrinkle to the question of how publications can control and charge for their content.’ Via: Tweakers.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Logica

    Als ze alleen bij een aanpassing van een Wiki artikel dat aangepaste stukje als nieuws zien en tonen denk ik dat ze bij Google een goed punt hebben hiermee.


    23 juni 2009 om 05:03

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!