Een fijne Augmented Reality vaderdag!

Een fijne Augmented Reality vaderdag!

{title}Eind vorig jaar schreef ik enthousiast over de opkomst van Augmented Reality op het web. Dat het inderdaad hard gaat, moge duidelijk zijn. Alleen deze week al werden op Marketingfacts meerdere initiatieven geblogd waarbij AR als gimmick/kado of serieuze applicatie bij het grote publiek gelanceerd gaan worden. Toevallig maakten wij precies deze week ‘Worlds first Augmented Reality Father’s day gift’. Je merkt het, we blijven graag nog even in de eerste fase van de AR hype cycle van Maarten Lens-Fitzgerald hangen.

Maar voor wie het vergeten was, aanstaande zondag is het vaderdag. Een terugkerend dilemma: wat geef je de man die alles al heeft? Een boek, een overhemd of een horloge misschien? Sorry, maar daar lukt het anno 2009 echt niet meer mee. De moderne papa wil iets moderns, die wil ook gewoon Augmented Reality. Om je een beetje op weg te helpen: stuur hem deze persoonlijke verrassing en alles komt goed. Een webcam en printer zijn wel vereist, maar met een beetje mazzel heb je die in de afgelopen jaren al kado gedaan.

Mijn vader heeft, ondanks dat zijn croissantjes en verse jus d’orange nog een paar dagen op zich laten wachten, vanavond al even mogen proefdraaien. Hij was er blij mee, jouw favoriete papa ook? Geen webcam of printer? De ontwikkelaar toont zijn creatie alvast in dit filmpje:

Leuk toch? En mocht je AR al zat zijn, een mooie quote van Erwin Blom: “Dat noemen ze duur ‘Augmented Reality’, maar dat gaat vanzelf over”.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

  • Ik ben benieuwd wanneer de eerste t-shirts uitkomen, waarmee je de blits kunt maken in bv de disco, als ze daar tenminste camara's ophangen en de resultaten laten zien via tv-schermen.......

    geplaatst op
  • T-Shirt? In dit geval moet het wel een stijlvol zwart overhemd zijn, passend bij je virtuele roze stropdas ;)

    geplaatst op
  • haha, nou ik zie zelfs hele haloween en carnaval feesten voor me, waarbij mensen alleen via de tv schermen kunnen zien, hoe de ander is "verkleed"

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.