Een fijne Augmented Reality vaderdag!

18 juni 2009, 07:06

{title}Eind vorig jaar schreef ik enthousiast over de opkomst van Augmented Reality op het web. Dat het inderdaad hard gaat, moge duidelijk zijn. Alleen deze week al werden op Marketingfacts meerdere initiatieven geblogd waarbij AR als gimmick/kado of serieuze applicatie bij het grote publiek gelanceerd gaan worden. Toevallig maakten wij precies deze week ‘Worlds first Augmented Reality Father’s day gift’. Je merkt het, we blijven graag nog even in de eerste fase van de AR hype cycle van Maarten Lens-Fitzgerald hangen.

Maar voor wie het vergeten was, aanstaande zondag is het vaderdag. Een terugkerend dilemma: wat geef je de man die alles al heeft? Een boek, een overhemd of een horloge misschien? Sorry, maar daar lukt het anno 2009 echt niet meer mee. De moderne papa wil iets moderns, die wil ook gewoon Augmented Reality. Om je een beetje op weg te helpen: stuur hem deze persoonlijke verrassing en alles komt goed. Een webcam en printer zijn wel vereist, maar met een beetje mazzel heb je die in de afgelopen jaren al kado gedaan.

Mijn vader heeft, ondanks dat zijn croissantjes en verse jus d’orange nog een paar dagen op zich laten wachten, vanavond al even mogen proefdraaien. Hij was er blij mee, jouw favoriete papa ook? Geen webcam of printer? De ontwikkelaar toont zijn creatie alvast in dit filmpje:

Leuk toch? En mocht je AR al zat zijn, een mooie quote van Erwin Blom: “Dat noemen ze duur ‘Augmented Reality’, maar dat gaat vanzelf over”.

Mangrove
Internetbureau bij mangrove.com

Artikelen geschreven door internetbureau Mangrove (nu: We Are You). Verantwoordelijk voor de realisatie van de huidige Marketingfacts website (2012).

Categorie
Tags

3 Reacties

  patrick van der schoor

  Ik ben benieuwd wanneer de eerste t-shirts uitkomen, waarmee je de blits kunt maken in bv de disco, als ze daar tenminste camara’s ophangen en de resultaten laten zien via tv-schermen…….


  19 juni 2009 om 06:30
  rubenbos

  T-Shirt? In dit geval moet het wel een stijlvol zwart overhemd zijn, passend bij je virtuele roze stropdas 😉


  19 juni 2009 om 06:33
  patventura

  haha, nou ik zie zelfs hele haloween en carnaval feesten voor me, waarbij mensen alleen via de tv schermen kunnen zien, hoe de ander is “verkleed”


  19 juni 2009 om 11:53

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!