Innotribe en Sibos 2009

15 juni 2009, 05:45

SWIFT op Sibos 2008In februari interviewde ik Matteo Rizzi van Swiftcommunity.net. The Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) vervult een sleutelrol in het internationale betalingsverkeer. Hij vertelde over een nieuwe community die hij ging lanceren: de C³ Council. Inmiddels is dat initiatief werkelijkheid geworden en heeft een nieuwe naam gekregen: Innotribe. Innotribe heeft tot doel om de innovatieve kennis in de financiële sector bij elkaar te brengen, ideeën uit te wisselen en samen te werken aan Social Media initiatieven. Doel is co-creatie door vendors, partners en klanten. Innotribe gaat een Innovation Stream begeleiden op de Sibos 2009 conferentie, die door SWIFT georganiseerd wordt van 14 tot 18 september 2009 in Hong Kong. Op Sibos komen financiële dienstverleners, software leveranciers en adviesbureaus bij elkaar om kennis te delen, te netwerken en zaken te doen.

De Innovation Stream loopt gedurende de hele week dat Sibos duurt en omvat presentaties, debatten, interactieve workshops (SpeedLabs) en innovation challenges. Aan het eind van de week zal het beste SpeedLab idee de Sibos 2009 Innovation Award winnen en echt uitgevoerd worden.

Drie thema’s staan centraal op Innotribe in aanloop naar en op Sibos 2009:

1 Cloud

Zijn cloud computing, software-as-a-service en banking-as-a-service alleen hypes of is er echt wat aan het veranderen in bankenland? Kunnen deze echt werken en waar zitten de zwakke plekken? Hoe helpen ze om kosten te verlagen en innovaties in de financiële wereld te versnellen?

2 Mash-ups

Nieuwe technologie maakt het mogelijk om bestaande diensten en applicaties te combineren en nieuwe producten te maken of om bestaande diensten te verbeteren. Er zijn enkele voorbeelden van financiële mash-ups voor de particuliere markt bekend, maar wat zou er nog meer kunnen? En zijn er ook financiële mash-ups te maken voor de zakelijke markt?

3 Crowd

Hoe kunnen communities en sociale netwerken helpen om nieuwe financiële diensten vorm te geven? Wat zijn nieuwe samenwerkingsvormen? Hoe kunnen we collectieve intelligentie gebruiken om meer en beter samen te werken? En op welke plekken?

Als voorbereiding van de Innovation Stream op Sibos 2009 is er op Innotribe over deze drie thema’s al een discussie gestart onder leiding van een kleine groep ‘Innotribe leaders’. Zij zullen de discussie voeden met blogposts en prikkelende stellingen. Werk je in de financiële sector en spreken deze onderwerpen je aan? Meld je dan aan op Innotribe en praat mee!

Innotribe en Sibos 2009 zijn ook te volgen op Twitter.

Casper van Amelsvoort
Product Owner Bolt & Business Intelligence bij Rabobank

Product Owner of two Agile/Scrum Squads that provide data-driven insights, reports, tools and process automation. Aiming to improve Workplace Services performance for Rabobank users and support the change from re-active incident management to pro-active problem prevention / remediation. Producing, wrangling, analyzing and reporting Workplace data to and from our Enterprise Data Lake. And using Nexthink software for Digital Employee Experience management.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!