Dance-act Diversity wint Britain’s Got Talent 2009

Dance-act Diversity wint Britain’s Got Talent 2009

Bij Holland Got Talent won de 11-jarige zangeres Tessa afgelopen vrijdag. Gitaarspeler Lars en dansgroep Groove Kings grepen net naast de overwinning. Iedereen dacht dat huisvrouw Susan Boyle de 2009 editie van Britain’s Got Talent (BTG) zou winnen gisteravond. Het eerste optreden van Boyle voor de show werd een wereldhit op YouTube. In de aanloop naar de finale zaterdagavond werd Boyle ondergebracht op een geheime locatie, een ‘safe house’, omdat ze de mediabelangstelling en de druk niet meer aankon. De droom van Susan om als winnares van BTG voor de Konigin te mogen zingen komt niet uit. Ze krijgt wel een platencontract. Dat Susan tweede werd gebeurde tot eenieders verrassing, de 10 leden van de winnende streetdance-act Diversity inclusief. Ze vielen huilend van geluk op de vloer van het podium toen de uitslag bekend werd gemaakt.

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Voor de liefhebbers heeft Times een mooie analyse geschreven
  link

  Alle optredens van Britain's Got Talent staan op de site van ITV
  link

  geplaatst op
 • He he, eindelijk een website die in zijn kop gewoon de naam van de winnaar zet, in plaats van iets in de sfeer van Susan Boyle verslagen.

  Aangezien verreweg de meeste Nederlanders waarschijnlijk alleen maar Susan Boyle hebben gezien, was het misschien een verrassing dat er ook nog andere goede acts meededen, maar mijns inziens was Diversity een terechte winnaar en iedereen die hun act ziet, zal het daarmee eens zijn. Ook al had ik stiekem gehoopt dat Julian Smith zou winnen.

  geplaatst op
 • BGT en HGT is wel een wereld van verschil qua niveau. Bij BGT ben ik nog wel eens behoorlijk onder de indruk van het talent, terwijl het bij de Nederlandse variant vaak wel leuk is maar ik niet weggeblazen word.

  geplaatst op
 • Mijn favoriet was Julian Smith. In een woord prachtig!!!!!!! Kippenvel!!!!

  geplaatst op
 • Ehm... MARKETINGfacts? ;)

  geplaatst op
 • @Jeroen: wat ben je op internet af en toe een zeurdoos zeg :-) moeten we het de volgende keer tijdens de Twitterborrel in S2M over hebben.

  Dit artikel staat bij de Gevonden Voorwerpen, het is weekend, het is actueel, je hebt het gezien bij de trends van twitter, er staat een verwijzing naar de YouTube hit van Susan Boyle. Die hit is bij Viral Friday aan bod geweest. Dit is dus een update. Misschien staat de video van Diversity binnenkort wel in de top van Viral Friday.

  Dus ja, dit hoort ook op marketingfacts naar mijn mening.

  geplaatst op
 • @Mark: MF schrijft er wel érg veel over. Deze lijkt me vooral bedoeld voor de pageviews. ;)

  geplaatst op
 • Deze mensen staan onder contract bij iTV? SB is al een hit. Diversity is nu wereldwijd verkoopbaar als de winnaar van BGT.

  geplaatst op
 • Het finale-optreden van Diversity is nu vele miljoenen keren bekeken
  http://www.youtube.com/watch?v=KJIz8BgRQc0 (2687016 views)
  http://www.youtube.com/watch?v=PtwVfJqBfms (1391065 views)
  De bekendmaking van de winnaar (incl optreden) is (http://www.youtube.com/watch?v=Izhh-JDigX4) is 995851 maal bekeken

  Het finale-optreden van Susan Boyle
  http://www.youtube.com/watch?v=b2xiAQCTy2E (2.914.222 views)

  geplaatst op
 • hopeluk was SBs finale-optreden haar finale optreden. wat een drek/drag

  geplaatst op
 • Ze zag er tijdens de bekendmaking ook niet goed uit, net alsof ze op het moment van instorten stond. Al had zij gewonnen, zou er een ambulance nodig zijn geweest denk ik.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.