Time Warner stoot AOL af: Einde huwelijk van de eeuw

29 mei 2009, 04:56

{title}Time Warner maakte gisteren bekend internetdochter AOL af te stoten. De laatste 5 procent van de aandelen zullen worden overgekocht van Google. ‘Daarmee komt er een einde aan één van de minst succesvolle overnameverhalen die ooit werden geschreven,’ schrijft Cash.be. Het kan nog dramatischer: ‘Huwelijk van de eeuw ontbonden,’ schrijft De Standaard.

AOL maakte jarenlang verlies, en Warner wil er dus vanaf. Nog voor het einde van dit jaar moet AOL als zelfstandig opererend bedrijf naar de beurs. “Een opsplitsing is de beste uitkomst voor zowel AOL als Time Warner”, zegt topman Jeff Bewkes. Time Warner moet zich meer op de corebusiness gaan richten, vindt Bewkes. In 2000 werd dé fusie (124 miljard US dollar) aangekondigd. Zie: Wired. De rest…. is geschiedenis (vrij naar Matthijs van Nieuwkerk). Zie ook: HollywoodReporter.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

2 Reacties

    yvoschaap

    Weet iemand een goed boek die de overname deal beschrijft? Namelijk altijd leuk om te lezen.


    29 mei 2009 om 05:26

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!