Google Wave de nieuwe standaard voor online samenwerking?

Google Wave de nieuwe standaard voor online samenwerking?Google heeft gisteren voor ontwikkelaars een developer-preview vrijgegeven van zijn nieuwe dienst Google Wave (zie screenshots), een nieuw model voor online com­mu­ni­ca­tie en sa­men­wer­king. Hierboven de Google Wave Developer Preview presentatie tijdens de tweede dag van Google I/O.

Op Tweakers al een eerste beschrijving:

(...) Met Google Wave moeten deelnemers aan een ‘wave’ eenvoudig met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. In de meest eenvoudige opzet bestaat een wave uit een online gehoste conversatie tussen twee mensen, maar extra deelnemers kunnen worden toegevoegd, waarbij de conversatie voor iedereen realtime is te volgen. Naast platte tekst kunnen echter ook mediabestanden als foto’s gedeeld worden, die bijvoorbeeld als slideshow door de wave-participanten kunnen worden bekeken. Ook geluidsfragmenten, videobestanden en andere bestanden kunnen aan een wave worden toegevoegd en gedeeld worden. (...)

Zelf later vandaag er maar eens induiken. Google Wave kon wel eens de nieuwe standaard voor online samenwerking kunnen worden. Wat denken jullie?


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Op Mashable een zeer een uitgebreide beschrijving: Google Wave: A Complete Guide (via: @Wowter).

  geplaatst op
 • he maar dit kan er toe leiden om vanuit thuis tewerken...minder files..het wrdt alsmaar beter, alleen gaan mensen minder "live" in contact komen.

  geplaatst op
 • Wow,ziet er erg indrukwekkend uit!

  @Marco Derksen Goed artikel op Mashable

  @nait rachida De behoefte zal blijven om 'live' in contact te blijven met mensen. De alternatieven worden alleen beter als het niet noodzakelijk is :)

  geplaatst op
 • @Nait: ja, dat internets wordt nog eens heel groot ;-)

  Google Maps, Google Android en nu Google Wave, Google lijkt daarmee definitief de open source-richting te hebben gekozen. Een (hele) interessante ontwikkeling en ik ben benieuwd wat dit betekent voor bijv. Facebook en Twitter.

  geplaatst op
 • Ik moet me nog daar even in verdiepen, maar denk Google kennende dat dit echt een hit zal worden, zo als de trend nu te zien is met al die handige Google widgets en social gadgets voor je blog.

  geplaatst op
 • Onder de indruk! Die video inmiddels bekeken en de wave barst van de kleine bijzonder handige features. Emailen was al 'old skool', maar lijkt nu uit stenen tijdperk te komen.

  Online collaboration, diverse mediavormen, conversaties, contacten etc. worden maximaal gemixt zonder dat het een wirwar lijkt te worden. Nu op zoek naar beta-invite ;-)

  geplaatst op
 • @ Marco: ik weet niet of Wave direct gevolgen heeft voor Facebook en Twitter, want het is veel meer een online collaboratie-instrument dan een sociaal netwerk... hoewel, je weet niet wat er gebeurt als men met de API's aan de haal gaat..

  geplaatst op
 • Zojuist de video bekeken. Wave geeft met het open source karakter het web een duw de goede richting op.

  Het is nu super interessant om te volgen wat alle grote sociale sites nu met deze nieuwe visie op online samenwerking en interactie gaan doen.

  geplaatst op
 • IK realiseerde me het pas na dat ik gisteren voor het eerst wave had gezien, hoe irrietant ik email eigenlijk vind :)

  Verder heeft deze tool de potentie om het grootste probleem van de 2100ste eeuw, kennismanagement, op te lossen of iig flink te verbeteren.

  Heb de afgelopen paar dagen al een keer of 5 gedacht "hier had ik graag een wave van gemaakt...." maar helaas, we moeten nog even wachten :(

  geplaatst op
 • Inderdaad, net als Thomas, kom ik nu al momenten tegen waarop ik denk, wat zou Wave hier handig voor zijn. Ben ontzettend benieuwd naar het effect wat het heeft op communities.

  Wave is handig in privé en werksfeer maar zou het de internetcommunities kunnen vervangen of enkel versterken?

  geplaatst op
 • Erg indrukwekkend allemaal! Vooral de playback functie vind ik erg nuttig en tijdens langdurige projecten is het fijn om 'snel' eerder gemaakte beslissingen / aanpassingen te raadplegen.

  I cant wait...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.