Google Wave de nieuwe standaard voor online samenwerking?

29 mei 2009, 02:32

Google heeft gisteren voor ontwikkelaars een developer-preview vrijgegeven van zijn nieuwe dienst Google Wave (zie screenshots), een nieuw model voor online com­mu­ni­ca­tie en sa­men­wer­king. Hierboven de Google Wave Developer Preview presentatie tijdens de tweede dag van Google I/O.

Op Tweakers al een eerste beschrijving:

(…) Met Google Wave moeten deelnemers aan een ‘wave’ eenvoudig met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. In de meest eenvoudige opzet bestaat een wave uit een online gehoste conversatie tussen twee mensen, maar extra deelnemers kunnen worden toegevoegd, waarbij de conversatie voor iedereen realtime is te volgen. Naast platte tekst kunnen echter ook mediabestanden als foto’s gedeeld worden, die bijvoorbeeld als slideshow door de wave-participanten kunnen worden bekeken. Ook geluidsfragmenten, videobestanden en andere bestanden kunnen aan een wave worden toegevoegd en gedeeld worden. (…)

Zelf later vandaag er maar eens induiken. Google Wave kon wel eens de nieuwe standaard voor online samenwerking kunnen worden. Wat denken jullie?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

10 Reacties

  nait rachida

  he maar dit kan er toe leiden om vanuit thuis tewerken…minder files..het wrdt alsmaar beter, alleen gaan mensen minder “live” in contact komen.


  29 mei 2009 om 04:29
  Kasper de Wijs

  Wow,ziet er erg indrukwekkend uit!

  @Marco Derksen Goed artikel op Mashable

  @nait rachida De behoefte zal blijven om ‘live’ in contact te blijven met mensen. De alternatieven worden alleen beter als het niet noodzakelijk is 🙂


  29 mei 2009 om 04:40
  media

  @Nait: ja, dat internets wordt nog eens heel groot 😉

  Google Maps, Google Android en nu Google Wave, Google lijkt daarmee definitief de open source-richting te hebben gekozen. Een (hele) interessante ontwikkeling en ik ben benieuwd wat dit betekent voor bijv. Facebook en Twitter.


  29 mei 2009 om 05:05
  madbello

  Ik moet me nog daar even in verdiepen, maar denk Google kennende dat dit echt een hit zal worden, zo als de trend nu te zien is met al die handige Google widgets en social gadgets voor je blog.


  29 mei 2009 om 06:39
  evroekel

  Onder de indruk! Die video inmiddels bekeken en de wave barst van de kleine bijzonder handige features. Emailen was al ‘old skool’, maar lijkt nu uit stenen tijdperk te komen.

  Online collaboration, diverse mediavormen, conversaties, contacten etc. worden maximaal gemixt zonder dat het een wirwar lijkt te worden. Nu op zoek naar beta-invite 😉


  29 mei 2009 om 06:54
  Thijs

  @ Marco: ik weet niet of Wave direct gevolgen heeft voor Facebook en Twitter, want het is veel meer een online collaboratie-instrument dan een sociaal netwerk… hoewel, je weet niet wat er gebeurt als men met de API’s aan de haal gaat..


  29 mei 2009 om 12:01
  Mathijs van der Kooi

  Zojuist de video bekeken. Wave geeft met het open source karakter het web een duw de goede richting op.

  Het is nu super interessant om te volgen wat alle grote sociale sites nu met deze nieuwe visie op online samenwerking en interactie gaan doen.


  29 mei 2009 om 16:58
  Thomas Wouters

  IK realiseerde me het pas na dat ik gisteren voor het eerst wave had gezien, hoe irrietant ik email eigenlijk vind 🙂

  Verder heeft deze tool de potentie om het grootste probleem van de 2100ste eeuw, kennismanagement, op te lossen of iig flink te verbeteren.

  Heb de afgelopen paar dagen al een keer of 5 gedacht “hier had ik graag een wave van gemaakt….” maar helaas, we moeten nog even wachten 🙁


  1 juni 2009 om 18:42
  Stef J.

  Inderdaad, net als Thomas, kom ik nu al momenten tegen waarop ik denk, wat zou Wave hier handig voor zijn. Ben ontzettend benieuwd naar het effect wat het heeft op communities.

  Wave is handig in privé en werksfeer maar zou het de internetcommunities kunnen vervangen of enkel versterken?


  2 juni 2009 om 13:10
  Jai Nunda

  Erg indrukwekkend allemaal! Vooral de playback functie vind ik erg nuttig en tijdens langdurige projecten is het fijn om ‘snel’ eerder gemaakte beslissingen / aanpassingen te raadplegen.

  I cant wait…


  16 juni 2009 om 15:52

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!