Gemiddelde iPhone app: 19,9 keer gebruikt en 9,6 minuten per keer

18 mei 2009, 07:16

Greystripe heeft in het eerste kwartaal van 2009 onder iPhone gebruikers onderzoek gedaan naar het gebruik van applicaties. Uit het rapport (pdf) blijkt dat een iPhone app in zijn lifecycle gemiddeld 19.9 keer wordt gebruikt. Een sessie duurt per applicatie gemiddeld 9,6 minuten. Dit komt neer op een gemiddeld gebruik van 3 uur en 11 minuten per applicatie. Via MarketingCharts.

Het onderzoek is verricht onder iPhone gebruikers van Greystripe, een groot mobile advertising netwerk, om meer te weten over het gebruik van de applicaties. Naast bovenstaande feiten blijkt dat 46 procent van de gebruikers hun games/apps vijf of meer keren gebruikt en slechts 10 procent 25 keer of meer.

Van de Greystripe iPhone gebruikers is:

  • 45 procent tussen de 18 en 34 jaar
  • 48 procent vrouw en 52 procent man
  • 42 procent heeft een jaarinkomen van $78k of meer en 15 procent $165k of meer
  • 91 procent diegene in het huishouden die beslissingen neemt over aankopen

Een groot deel van de iPhone-gebruikers, namelijk 80 procent, zegt meer gratis games of apps te willen downloaden die door advertenties worden ondersteund. Slechts 6 procent zegt dit niet te willen.

{title}

Ongeveer 65 procent zegt meer door een interactieve advertentie, ten opzichte van een static ad, te worden aangesproken. Volgens het onderzoek zijn er dus nog genoeg kansen op het gebied van mobile advertising op de iPhone. Toch lastig dat het onderzoek van een bedrijf komt dat juist hier geld aan verdient.

Bram Fasseur
Product Leader bij Fast Forward Thinking

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!