SlideshareReview: Moeders op komst (Nielsen)

SlideshareReview: Moeders op komst (Nielsen)


Zelfs onderzoeken met veel tekst worden gewoon op slideshare gepresenteerd inclusief handige zoom-knoppen. Dit onderzoek van Nielsen gaat over de ontwikkeling van online media in deze tijden van recessie. Hoewel er negatieve signalen zijn zoals bijvoorbeeld de duizelingwekkende afname van online advertising bestedingen door Financials, Auto industrie en Retail, zijn er ook positieve signalen. Het aandeel online in advertentie-budgetten groeit nog steeds en vooral de marketeers van Telecom, Farma en verpakte goederen stappen steeds meer over op online.

De conclusies zijn:

  • de short-tail sites domineren nog steeds
  • een verdieping van de betrokkenheid bij social media en video
  • verdriedubbeling van mobiel internet
  • bepaalde industrieën continueren hun online investeringen
  • retailers passen hun online strategie aan: van directe verkoop naar marketingkanaal

Leuke ontdekking is dat moeders online uitzonderlijk actief zijn, jonge moeders met social media en blogging, oudere moeders met online shoppen (oei, confronterend, dat ben ik!!).  Al die moeders zijn met zijn alle, online boos geworden op een commercial van Motrin (pijnstiller). En als mama’s boos worden en hun grieven online gaan plaatsten dan vindt er een ware storm plaats. Een mooi verhaal over hoe je als adverteerde de grip kwijt raakt op je boodschap. Ondertussen probeert een activiste van de Protect Our Children Act met alle online middelen dezelfde aandacht te krijgen. Gedesillusioneerd blijft ze achter: “To all the mommy bloggers out there raging about the Motrin ad: I blogged to help protect your kids when you didn’t.” Hebben we als individu eindelijk een kanaal om ons uit te drukken, gaan we ons druk maken over onzinnig zaken. Kan iemand ons helpen het kaf van het koren te scheiden. Journalisten misschien?


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Leuk en bruikbaar artikel! Iemand enig idee of suggesties waar ik onderzoeken kan vinden over het (communicatie)bereik van zwangere vrouwen / aanstaande moeders?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.