SlideshareReview: Moeders op komst (Nielsen)

14 mei 2009, 07:18


Zelfs onderzoeken met veel tekst worden gewoon op slideshare gepresenteerd inclusief handige zoom-knoppen. Dit onderzoek van Nielsen gaat over de ontwikkeling van online media in deze tijden van recessie. Hoewel er negatieve signalen zijn zoals bijvoorbeeld de duizelingwekkende afname van online advertising bestedingen door Financials, Auto industrie en Retail, zijn er ook positieve signalen. Het aandeel online in advertentie-budgetten groeit nog steeds en vooral de marketeers van Telecom, Farma en verpakte goederen stappen steeds meer over op online.

De conclusies zijn:

 • de short-tail sites domineren nog steeds
 • een verdieping van de betrokkenheid bij social media en video
 • verdriedubbeling van mobiel internet
 • bepaalde industrieën continueren hun online investeringen
 • retailers passen hun online strategie aan: van directe verkoop naar marketingkanaal

Leuke ontdekking is dat moeders online uitzonderlijk actief zijn, jonge moeders met social media en blogging, oudere moeders met online shoppen (oei, confronterend, dat ben ik!!). Al die moeders zijn met zijn alle, online boos geworden op een commercial van Motrin (pijnstiller). En als mama’s boos worden en hun grieven online gaan plaatsten dan vindt er een ware storm plaats. Een mooi verhaal over hoe je als adverteerde de grip kwijt raakt op je boodschap. Ondertussen probeert een activiste van de Protect Our Children Act met alle online middelen dezelfde aandacht te krijgen. Gedesillusioneerd blijft ze achter: “To all the mommy bloggers out there raging about the Motrin ad: I blogged to help protect your kids when you didn’t.” Hebben we als individu eindelijk een kanaal om ons uit te drukken, gaan we ons druk maken over onzinnig zaken. Kan iemand ons helpen het kaf van het koren te scheiden. Journalisten misschien?

Structurerend en inspirerend met een zachte G. Beschikt over een stevige basis op het gebied van multichanneling en CRM (de twee hangen nu eenmaal sterk samen) door 10 jaar werkervaring bij ING in de functies Project & Changemanagement, Sales Support en Innovation. Aangevuld met 1 jaar ervaring in de online media. Nu manager bij de Gemeente Nijmegen.

Categorie
Tags

1 Reactie

  Noortje

  Leuk en bruikbaar artikel! Iemand enig idee of suggesties waar ik onderzoeken kan vinden over het (communicatie)bereik van zwangere vrouwen / aanstaande moeders?


  1 april 2015 om 14:50

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!