Meer over Nokia’s App Store Ovi: Lancering eind mei?

Meer over Nokia’s App Store Ovi: Lancering eind mei?

{title}In februari zoemde het al van de geruchten over de App Store van Nokia die eraan zat te komen. Op Forbes.com werd vorige week gemeld, dat de Ovi Store er nu echt aan zit te komen, en waarschijnlijk deze maand gelanceerd zal worden (zie ook: Pocketinfo). Niklas Savander, Nokia’s executive vice president voor diensten, zegt dat de Ovi Store zal starten met een catalogues van 20.000 items. Dat is een iets grootschaliger aanpak dan die van Apple, Google, en RIM.

‘In fact, the store is much more than a store. Nokia also plans to use it as a distribution platform for other services, such as pushing software updates to users,’ schrijft Forbes. Nokia gaat geen services blocken die concurreren met eigen producten. In het Forbes-artikel veel ins en outs over de hobbels die Nokia moet nemen om de Ovi Store wereldwijd uit te rollen.


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Ik hoop dat het een flinke verbetering is ten opzichte van de downloads die ze nu bieden. Dat is eerder een veredelde ringtone-boer (incl. bizarre prijzen) dan een app store met een goede balans tussen gratis en betaald (en goede prijzen).

  geplaatst op
 • @Timo: In het Forbes-artikel:

  Nokia spokeswoman Leslie Morgan Nakajima says there will be a mix of paid and free content and reports that a lot of developers plan to offer free, "lite" versions of apps with an eye toward converting those users to paid customers.

  geplaatst op
 • @Matthijs: dat klinkt goed, ben zeer benieuwd!

  geplaatst op
 • Het ziet er inderdaad goed uit, hopen dat het nu in de praktijk ook goed uitpakt!

  geplaatst op
 • @ Dheni: zoals je al zegt Dheni, het ziet er zeker goed uit! Nu hopen dat het niet alleen in de theorie goed is maar ook dat het goed zal uitpakken in de praktijk

  geplaatst op
 • Multimediacontent (filmpjes, muziek e.d) tellen ze ook mee bij die 20.000 items. Dat is dus net zoiets als dat Apple alle itunes content ook mee zou gaan tellen in de app store.

  De vraag is dus of de aanpak van Nokia daadwerkelijk grootschaliger is dan Apple, Google, en RIM als je alle multimediacontent Ovi Store niet zou meetellen.

  Nog even afwachten dus hoeveel echte applicaties er in zullen zitten.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.