10 handige YouTube URL trucs en hacks die je moet weten

10 handige YouTube URL trucs en hacks die je moet weten
, inBeacon
@remcobron

{title}YouTube, wie is er niet groot mee geworden? Het is nog steeds de grootste en populairste internetvideo website van het internet zowel in Nederland als internationaal. Maar wist je dat je behalve video’s zoeken en kijken nog veel meer met de URL’s kan doen? Hieronder staan 10 handige URL trucjes die handig zijn om te weten. Van het aanzetten van hogere kwaliteit tot direct linken naar een locatie in de video. Van het automatisch afspelen van een embedded video tot het downloaden van YouTube-filmpjes.

1. Hogere kwaliteit video
Je kan tegenwoordig switchen van van normale naar hoge kwaliteit tijdens het afspelen van je video. Maar je kan dit ook direct in de URL zetten. Zet achter de URL ‘&fmt=18’ (stereo, 480 x 270 resolutie) of ‘&fmt=22’(stereo, 1280 x 720 resolutie) voor nog hogere kwaliteit.

2. Hogere kwaliteit video embedden
De eerste truc werkt alleen bij het afspelen, maar als je ook hogere kwaliteit video’s wil embedden moet je de volgende codes toevoegen aan de embed URL: ‘&ap=%2526fmt%3D18’ and ‘&ap=%2526fmt%3D22’

3. Link direct naar een locatie in de video
Geen zin om een intro te bekijken? Als de echte actie in de video pas begint om 3 minuten en 22 seconden dan wil je liever de video op dat moment starten. Het enige wat je hoeft te doen is ‘#t=03m22s’ toe te voegen aan het einde van de URL (#t=XXmYYs voor XX minuten en YY seconden).

4. Verberg de zoekmachine
Als je over een video gaat met je muis krijg je tegenwoordig een zoekmachine in de video te zien. Deze kan je verbergen door ‘&showsearch=0’ toe te voegen aan de URL.

5. Embed maar een gedeelte van een video
Voeg ‘&start=30’ toe aan de URL van de video om de eerste 30 seconden over te slaan. De 30 kan je aanpassen naar het gewenste aantal seconden.

6. Speel een embedded video automatisch af
Normaal wanneer je een video op je website zet moet je eerst op play drukken om hem af te spelen. Je kan dit ook automatisch doen door ‘&autoplay=1’ toe te voegen aan de URL.

7. Herhaal een embedded video eindeloos
Wil je een video steeds laten herhalen? Voeg dan ‘&loop=1’ toe aan het einde en dit gebeurt automatisch.

8. Verberg gerelateerde video’s
Na het afspelen van een video laat YouTube altijd gerelateerde video’s zien. Het nadeel is dat YouTube daarmee soms ongewenste video’s of zelfs video’s van concurrenten kan laten zien. Wil je gerelateerde video’s liever uitzetten? Voeg dan ‘&rel=0’ toe aan de URL in de embed code.

9. Voorkom de regionale YouTube filter
Sommige video’s kan je maar in bepaalde landen bekijken. Je IP adres wordt gebruikt om te bepalen of je een video wel of niet mag zien. Dit kan je omzeilen door de URL als volgt te veranderen: http://www.youtube.com/watch?v= naar http://www.youtube.com/v/ Dit werkt dit niet voor de video’s waar insluiten is uitgeschakeld. Maar daar is nog een list voor te bedenken. Je kan namelijk met Kickyoutube.com (zie punt 10) maar ook met Zamzar.com vaak deze video’s downloaden naar je computer en ze zo bekijken!

10. Download YouTube video
Dit is niet helemaal een YouTube truc, maar wel heel handig als je een video van YouTube wil downloaden naar je computer. Je hoeft hiervoor alleen maar in de URL YouTube te veranderen naar Kickyoutube. Dan wordt je direct doorverwezen naar de website van Kickyoutube.com met alle opties om de video die je aan het kijken bent te downloaden.

Bonus tip:
Voeg &flip=1 toe aan de URL en je zet YouTube op zijn kop. Weet je zelf nog handige YouTube trucs en hacks? Zet ze dan zeker bij de reacties!

via: zoomz


Geplaatst in

DelenEr zijn 41 reacties op dit artikel

 • Handig lijstje, vooral tips 2, 4 en 8 ga ik zelf elders gebruiken. Zelf gebruik ik overigens Keepvid.com, er zijn nog tig van dat soort sites.

  Ook handig: de Tubestop extensie voor Firefox. Die zorgt er voor dat YouTube videos niet direct starten als je op een video pagina komt.

  geplaatst op
 • Handige overzicht. Scheelt weer veel uitzoeken wanneer je het nodig hebt!

  geplaatst op
 • Tip twee (embedden van HD) ging bij ons niet altijd goed:
  Bij het embedden van Youtube films op hoge resolutie werken de films niet meer in oudere flash spelers. Zelfs in de eerdere versies van Flash 9 blijkt het niet te werken. En raad eens welke versie bij onze klant gebruikt werd... :-)
  Voor zover ik weet is dit nog een significant aantal bezoekers. Het vervelende is dat het moeilijk te zien is om welk percentage bezoekers het precies gaat. Sites die het marktaandeel van Flash aangeven werken met hele versienummers: Dus 9 of 8 of 10 (zie Statowl.com en Adobe zelf) En de scheidslijn tussen goed en fout loopt ergens bij 9.0.115.
  Mocht iemand daar een oplossing voor weten dan hoor ik het graag. En zo niet dan heb je twee alternatieven: Je bezoekers helpen met een tekst en linkje o.i.d. of weer terug naar low res en wachten tot Flash versie 10 de dominante speler is...

  Verder goede lijst. Weer een paar nieuwe geleerd! ThanX

  geplaatst op
 • Even voor de webmaster:

  Volgens mij gaat er iets niet helemaal goed bij het bericht hieronder over de Nike Challenge. Als ik hem open kraait hij onder het filmpje een boel onzin uit en is de layout niet helemaal 'gezond' meer ;)

  geplaatst op
 • Of anders kijk je gewoon ff in de help: http://code.google.com/apis/youtube/player_parameters.html

  geplaatst op
 • is er een manier om een URL te downloaden op youtube?
  Dus een filmpje van een andere website plaatsen op youtube zodat ik dat filmpje kan branden op een dvd?

  geplaatst op
 • weet iemand hoe je een afspeellijst kan maken op youtube teminste ik weet het wel maar hoe zet je liedjes erbij weet iemand dat(ik heb er geen verstand van/)

  geplaatst op
 • Wat als je nu elke video van het internet wil halen? Ik heb deze methode gevonden:
  https://www.youtube.com/watch?v=xHmGvhTgHgI

  maar werkte deze ook daadwerkelijk, ik heb het ook zoals in de video getest voor deredactie.be en dit werkte inderdaad!

  Kan iemand me vertellen dat deze methode ook op tablets werkt?

  geplaatst op
 • Hoe kan ik de suggesties uitzetten in Youtube zelf?
  Punt 8, lukt me wel (embedded op de website), maar kan dit ook in Youtube zelf?

  geplaatst op
 • Mooi lijstje! Maar de tip die al heel lang zoek, staat er helaas niet bij:
  Hoe laat je een video op een bepaalde tijd stoppen?

  geplaatst op
 • Beste Tom ik zoek ook naar die tip, vermeld je hem hier als je het weet?

  geplaatst op
 • Ongetwijfeld nuttige en praktische tips maar kan me iemand vertellen hoe ik de url zelf kan neerzetten ? Als ik een video wil downloaden van youtube naar mp3 converter moet ik op een gegeven moment de url ergens neerzetten maar er is geen link , of je kan geen URL typen , helemaal niets. Hier loop ik me steeds vast als ik een filmpje wil downloaden van youtube. Er staat wel iets over plakken maar dit is zo summier dat ik er niet veel aan heb. Wil / kan iemand me helpen ? Eeuwige dankbaarheid zal je deel zijn !!

  geplaatst op
 • Is er ook een mogelijkheid om na het afspelen van de video ervoor te zorgen dat er niet automatisch een volgende video begint af te spelen?

  geplaatst op
 • @Diana Tijdens het afspelen zie je waarschijnlijk rechtsboven een schuifje achter het woord "Autoplay". Dit zorgt ervoor dat het volgende filmpje start. Schuif naar de andere kant en het is over.

  @Tony Heymans Deel het filmpje (klikt op de film, rechtsboven verschijnt kort een pijltje naar rechts). Kies nu helemaal rechts bovenin voor URL kopiëren.

  geplaatst op
 • Dank je wel Jasper , de uitleg over de autoplay is correct , heb het zelf al herhaaldelijk toegepast en het werkt ook echt zo. Dat ik het filmpje dien te delen om een URL te plakken wist ik echter niet. Zal het zo dadelijk ook gaan toepassen. Knap Jasper..

  geplaatst op
 • Jopie je zou het volgende kunnen proberen. Download "clipconverter". Na de download zal het je snel duidelijk worden hoe je verder te werk moet gaan. Je kan ook kiezen tussen een filmpje in MP3 of eentje in MP4.Een kind kan de was doen. Veel succes..

  geplaatst op
 • Kan iemand me helpen om muziek als achtergrond van mijn film te krijgen? Ik gebruik moviemaker maar als ik daar muziek erop zet loop ik het risico dat YouTube de film afkeurt( ik praat uit ervaring). Dan zit je uren te wachten en heb je er niets aan. Vervolgens probeer ik die muziek dan te vervangen maar ook dat lukt me niet want dan blijft hij maar op bewerken staan. Ik heb nu een film klaar staan zonder muziek en die heb ik gedownload naar you tube. Via de gratis muziek download bibliotheek heb ik meerdere nummers die ik dan eronder zou willen zetten maar het volgende probleem doet zich voor. De film begint met filmpjes met eigen geluid en pas na een half uur beginnen de foto's. Ik kies een mp3 en sleep hem naar waar ik wil starten en druk op voltooien. Nu wil ik nog een mp3 plaatsen maar dan overruled hij de vorige mp3. Ik krijg dus met geen mogelijkheid meerdere tracks erop. Iemand tips?????

  geplaatst op
 • ooit heb ik meegedaan aan een kickboks wedstrijd.
  iemand van een andere sportschool had dit opgenomen en was zo vriendelijk om mij een linkte mailen van dit filmpje wat hij op YouTube heeft gezet. helaas staat dit filmpje nu op prive. ik heb die gast gek gemaild of hij mij dat filmpje kan opsturen maar hij zegt heel droog dat hij hem niet kan vinden.. ik heb echt heel vaak heen en weer gemaild met hem maar helaas .. ik wil dit filmpje toch bekijken en downloaden. ik ben het uiteindelijk toch zelf in dat filmpje. is hier een manier voor ??? graag een reactie.

  geplaatst op
 • Een vraagde. Gerelateerde video's uitschakelen bij één enkel filmpje is gelukt door ?rel=0 toe te voegen. Echter wanneer ik op de website een afspeel lijst plaats dan werkt het niet meer. Dan komt er na de laatste video wel weer gerelateerde video's. Heb je hier misschien een tip over?

  geplaatst op
 • Weet iemand hoe je een youtube muziekje dat geplaatst is op een website door kan laten lopen bij het oproepen van een andere pagina van dezelfde website? Alsvast mijn hartelijke dabk voor het antwoord.

  geplaatst op
 • Hallo, hoe kan je video's streamen naar de tv? Eerst deed hij het gewoon maar nu staat de tv ineens niet meer in de lijst op me telefoon. Koppelen via een link zie ik ook nergens staan bij instellingen op de tv app. Hopelijk weet iemand waar het aan kan liggen. Alvast bedankt

  geplaatst op
 • ik wil me url voor de 2 de keer veranderen is dit nog mogelijk om te doen.

  geplaatst op
 • Is het mogelijk te linken naar het filmpje zonder dat de reacties in beeld komen?

  geplaatst op
 • Weet iemand of het mogelijk is om een video te laten afspelen, zonder dat men zelf verder kan scrollen naar een stuk verderop in de video?

  geplaatst op
 • ‘&autoplay=1’ ow nu zie ik het, maar als ik deze heldere uitleg lees, is het leesteken "&" echt totaal niet te herkennen, kijk zelf maar in de uitleg, er wordt een raar tekentje gebruikt dat lijkt op het cijfer 8 waarbij het bovenste rondje niet "af" is, maar men bedoeld dus het "en" teken &...... haha, bij knippen plakken vertaald ie het naar &.......
  Op school ook geleerd om deze van rechtsonder naar links en weer terug te schrijven, en dat op die manier kun je het weergegeven teken niet eens schrijven.... Het blijft immers 1 van de weinige tekens in het schrijven met de hand die je van rechts naar links moet schrijven, net als de muzieksleutel C...... Maar een leuke uitleg, bedankt !!

  geplaatst op
 • Heej, nu maakt ie van het "echte" & teken (bij mij shift-7) na het plaatsen van mijn reactie toch weer een onduidelijk teken wat niet op het "echte" teken "AND" & lijkt???? wat gebeurd hier??? Nou ja voor iedere lezer, met & wordt bedoeld het "EN" teken, bijvoorbeeld Janssen & Janssen of vroeger Peek & Clokkenburg ....Op mijn toetsenbord boven het cijfer 7 geplant.

  geplaatst op
 • Wat is URL?

  geplaatst op
 • hallo
  krijg steeds in beeld van converter dat downloaden van video´s
  uitgeschakeld is hoe kan ik dit oplossen

  geplaatst op
 • Ik krijg dezelfde melding en kan nergens op internet een oplossing vinden. Hoop dat iemand ons kan helpen.

  geplaatst op
 • Is er een manier om filmpjes af te spelen zonder dat je aan de rechterkant allerlei suggesties krijgt? Als wij onze klanten urls sturen kunnen er aan de rechterkant namelijk ook concurrentie films staan.

  geplaatst op
 • ik wil een gedeelte van een vimeo video afspelen. hoe stel ik nu de eindtijd in? begintijd lukt me al wel

  geplaatst op
 • Is het mogelijk de views die je bv op facebook krijgt door mensen die daar je filmpje kijken of bv. op je site, om die views te laten tellen op youtube? Nu is het zo dat deze niet bijgeteld worden op youtube. alvast bedankt

  geplaatst op
 • Is het ook mogelijk dat de video en URL niet gekopieerd kunnen worden (youtube video)

  geplaatst op
 • TEN EERSTE I V M PRUVACY GA IK N LIEGEN DIT EMAIL ADRES GEBRUIK IK VOOR GOOGLE YOU TUBE MIJNVRAAG LAS IK NET ALS VRAAG HEEFT GEEN ANTWOORD GEKREGEN VOOR MIJ IS NIEMAND DOM IEDEREEN HEEFT IETS WAT HET OOK IS MOETEN LEREN DUS WAT IS URL IK KIJK ALTIJD MET KLEIN BEELD IK KAN SCHERM VERGROTEN WEET IK ZO WIL IK VIDEO KIJEN MAAR BIJ MIJ GEBEURT AF EN TOE DAT OP WELKE REDEN MIJN KLEINE VIDEO BEELDJE NOG KLEINER IS HOE VERGROOT IK DAT TEATHER MODUS WIL IK OOK NIET GEBRUIKEN GRAAG ANTWOORD OP MIJN AKLLEEN GESTELDE VRAGN WAT IS URL EN HOE KRIJG IK MIJN KLEINE VIDEO SCHERMPJE WEER NORMALE GROTE ER MAG GELACHEN WORDEN IK WEET OOK IS OOK TE VINDEN VIA GOOGLE IK VRAAG HET HIER

  geplaatst op
 • Vraagje!!! 1 hoe kan ik een youtube video automatisch laten afspelen op facebook ( zonder dat iemand er eerst op moet klikken? nu zie je een stomme link

  2 Als mijn youtube vlog afloopt wil ik graag mijn eigen vorige vlog laten zien en niet een radnom video van een ander... hoe doe ik dat? eeuwige dank ben hier al dagen mee bezig.. ik heb je blog gelezen maar ik ben een noob en snapte het niet helemaal

  geplaatst op
 • Weet iemand hoe ik filmpjes van mij die ik zelf niet op youtube heb gezet er af kan krijgen?

  geplaatst op
 • Hoi,

  voorheen kon ik onder een youtube filmpje altijd een grafiek zien , van hoe het verloop van de views was, is dat niet meer mogelijk?

  geplaatst op
 • Hallo
  Ik ben al dagen en weken aan het zoeken om een YouTube filmpje te laten herhalen,nu speelt het wel direct af op mijn blog door dit toe te voegen &autoplay=1,ik heb al, loop=1&autoplay=1"ook toegevoegd maar het wil niet herhalen,kan me iemand helpen alsjeblieft?
  Dit de link van het filmpje.
  <iframe width="360" height="203" src="https://www.youtube.com/embed/AjRrNd3C58Q?rel=0&c frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

  Heel veel dank op voorhand
  Monique

  geplaatst op
 • Hallo
  Ik ben al dagen en weken aan het zoeken om een YouTube filmpje te laten herhalen,nu speelt het wel direct af op mijn blog door dit toe te voegen &autoplay=1,ik heb al, loop=1&autoplay=1"ook toegevoegd maar het wil niet herhalen,kan me iemand helpen alsjeblieft?
  Dit de link van het filmpje.
  <iframe width="360" height="203" src="https://www.youtube.com/embed/AjRrNd3C58Q?rel=0&c frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

  Heel veel dank op voorhand
  Monique

  geplaatst op
 • Wij gebruiken YouTube filmpjes in een pubquiz. Hoe kan je zorgen dat de titel aan het begin niet in beeld komt. Anders is bij muziekvragen het antwoord vaak al vergeven

  geplaatst op
 • Een . Achter de video link : geen reclame

  https://youtu.be/6xLT5pbVMGg

  https://youtu.be/6xLT5pbVMGg.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.