Yahoo trekt stekker uit Geocities

Yahoo trekt stekker uit Geocities

{title}Koestert de mensheid in het algemeen oude gebouwen als iconen van voorbije, mooie tijden, op internet gaat het anders. Werd een paar weken terug al bekend dat Microsoft stopt met online encyclopedie Encarta, nu is Geocities van Yahoo aan de beurt (zie: cNet). In een verdere bezuinigingsslag helpt Yahoo dit ‘internetmonument’, opgericht in 1994, nog voor het einde van dit jaar definitief om zeep. Gebruikers kunnen terecht bij Yahoo’s webhostingdienst (niet gratis).

In 1999 (zie Webwereld) betaalde Yahoo nog 2,4 miljard dollar voor de site waar je zelf gemakkelijk internetpagina’s kon maken. De tekst op Webwereld uit 1994: “Uit goedingelichte bronnen is vernomen dat Yahoo, de op twee na populairste site van het World Wide Web volgens cijfers van Media Metrix, op het punt staat om Geocities – de nummer vijf op de lijst – over te nemen.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.