Rusland’s ‘Fiber to the roof’: 1 miljoen glasvezel klanten in 2 jaar

Rusland’s ‘Fiber to the roof’: 1 miljoen glasvezel klanten in 2 jaar

Als je in Rusland rondloopt is Beeline.ru een zeer herkenbaar, hip merk. Met 10 miljard omzet en 50 miljoen mobiele telefoons zijn ze aan het vechten om de eerste plaats in een markt met 125% penetratie. Beeline levert verder breedband met als meest opmerkelijke product het ‘Fiber from rooftop to rooftop’. Met deze dienst schieten ze glasvezel van gebouw naar gebouw. Alexi Subbotin (zie bovenstaande video) werkte aan deze vinding mee: in 2 jaar zijn hiermee 7.5 miljoen families aangesloten en hebben ze 1 miljoen klanten met 100mb connectie voor $15 per maand. 

De huidige crisis vindt Subottin een ‘Rainy day’ vergeleken met de 75 procent daling van de rubel in 1998 waarbij 50 procent van de bedrijven failliet gingen, banken faalden en de regering wodka dronk. We bezoeken Beeline tijdens onze Rusland2009.nl-reis van 15-21 juni met 20 new media execs onder leiding van Gerard Dielessen, directeur NOS.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.