STIR maakt zich op voor volgende fase

STIR maakt zich op voor volgende fase

Recentelijk heeft de Stichting Internetreclame (STIR) een aantal belangrijke stappen gezet waardoor het zich opmaakt voor de volgende fase in haar bestaan. Naast een vernieuwde website maakte het recentelijk bekend dat het samen met het Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM) het gecombineerde bereik van print en online gaat publiceren. Vanmorgen ontvingen we het persbericht dat de STIR het Webmeterpanel heeft uitgebreid van 8.000 naar 10.000 respondenten.

Bij de start van het STIR bereiksonderzoek in april 2005 bestond het panel nog uit 4.000 respondenten. De laatste jaren is het panel gefaseerd uitgebreid om ook met voldoende betrouwbaarheid het bereik van kleinere sites te kunnen meten. In het panel van STIR zijn ook 1.000 respondenten opgenomen die nooit op internet komen. Dit is bewust gedaan om het panel niet alleen voor de surfpopulatie representatief te laten zijn, maar voor de gehele Nederlandse bevolking. Hierdoor is de output van STIR goed te vergelijken met de andere mediabereiksonderzoeken.

Ben benieuwd of de STIR zich in de toekomst ook nog gaat richten op b2b-sites, ook daarvoor lijkt steeds meer behoefte in de markt.


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Goed dat STIR het web panal aan het uitbreiden is om nauwkeurigere resultaten te kunnen leveren.

    Weet iemand hoe nauwkeurig een panel van 10.000 mensen is op de totale internetpopulatie?

    geplaatst op
  • De grens van 10.000 lijkt voldoende. Voor de bereikcijfers van televisie worden beduidend minder respondenten ondervraagd.

    Echter de betrouwbaarheid is niet alleen afhankelijk van de N. Van belang is onder andere op welke manier (lees: websites) de respondenten zijn geworven, zeer zeker wanneer je uitspraken wilt gaan doen over bereikcijfers.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.