Gegevens De Telefoongids in Microsoft’s Live Maps

9 april 2009, 04:45

Microsoft en De Telefoongids hebben de bedrijfsinformatie uit De Telefoongids aan Live Search Maps van Microsoft gekoppeld. Via Maps.live.nl (wie gebruikt dat, ik nooit?) zoekt de gebruiker naar lokale bedrijven aan de hand van een Microsoft Virtual Earth-plattegrond (zie bovenstaand filmpje van WhizPR). Verder is er aan de site van De Telefoongids een zoekbox toegevoegd, zo meldt het persbericht van gisteren.

‘Microsoft gelooft sterk in een combinatie van ‘the best of both worlds’. Mensen zoeken meer en meer online, maar willen tegelijkertijd dicht bij huis blijven. Letterlijk en figuurlijk,’ zegt Jacqueline Smit, Directeur Marketing Consumer & Online van Microsoft in het persbericht.

‘Door het combineren van wederzijdse distributie, data en technologie zien we goede mogelijkheden onze diensten verder te verbeteren en uit te breiden. Niet alleen voor de consument, maar ook voor onze adverteerders. Zo vergroot de samenwerking met Microsoft ons bereik enorm. Daarnaast neemt Microsoft de resultaatvolgorde, zoals die geldt op onze eigen website, over in de resultaatvermelding van Live Maps,’ zegt Johnas van Lammeren, Manager Online Marketing van De Telefoongids BV.

Prachtige samenwerking, mooi filmpje ook. Mijn eerste idee en gevoel was toen ik dit nieuws las: waarom niet met Google, mash it up. Zó spannend en moeilijk hoeft het niet te zijn allemaal. Verder: ik gebruik nooit Live Search Maps. Maar Google Maps.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

4 Reacties

  BartB

  Hoi Matthijs, leuk berichtje over een mogelijk interessante dienst. Of jij liever google maps of Live Search Maps gebruikt lijkt mij daarbij niet relevant genoeg om het twee keer te noemen. Dat zou het wel kunnen zijn als je wel de reden waarom noemt, maar dat doe je niet. Misschien is het wel omdat je live search maps niet kunt vinden? De url in je link klopt namelijk niet.

  Groet!


  9 april 2009 om 06:31
  Bram Fasseur

  Link is aangepast. Beiden bedankt!


  9 april 2009 om 07:44
  mgvandenbroek

  @BartB: Ben ik niet met je eens, hoor. Het is volgens mij een verloren gevecht, dat Microsoft met Google Maps aan het voeren is, tenminste, dat zóu je kunnen zeggen. Ja, dat heb ik een beetje verpakt. En ach ja, dat had ik ook wel in 1 zin kunnen zeggen. En ja, daarvan mag je vinden wat je wilt, natuurlijk. Graag!

  Blij dat je de dienst interessant vindt, mogelijk. Verder ook blij, dat de url het in ieder geval weer doet. 😉

  @Willemijn/Bram: dank.


  9 april 2009 om 11:29

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!