Jaap.nl integreert Google Streetview en Wikipedia

24 maart 2009, 07:20

{title}Jaap.nl heeft Google Streetview geïntegreerd in zijn vindservice voor koophuizen. Dat meldde directeur Hans Voorn gisteren persoonlijk via email en telefoon. ‘Je ziet heel goed waar je kan parkeren en of de kinderen daar een beetje buiten kunnen spelen.’ Leuk nieuws, Jaap.nl is er rap bij. Want Google Streetview kwam pas vorige week beschikbaar in onder anderen straten en wijken van Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Amstelveen, Zaandam en Volendam.

De integratie is volgens mij wel een aardige toevoeging. Tenminste, ik vind het wel handig om direct door de straat te kunnen banjeren waar ik van plan ben een huis te gaan kopen. Ook CBS-info en informatie van Wikipedia is onlangs toegevoegd aan de infopagina van een huis op Jaap.nl. Hans Voorn: ‘Ja, het is zeker onze doelstelling om mede hiermee de slag met Funda te winnen. Zo’n Wiki-integratie, dat vind ik fantastisch. Wij plaatsen het er gewoon bij, en dan is het opeens relevant. Eigenlijk is dat helemaal niet spannend, maar het is wel nuttige informatie.’ Hieronder een screenshot.

{title}

In bovenstaand plaatje is ook te zien, dat Wikipedia tegenwoordig standaard is geïntegreerd in de zoekmodule van Jaap.nl. Ook info van het CBS en van het kadaster vind je sinds kort in de details als je zoekt op een koopwoning bij Jaap.nl.

Funda.nl is natuurlijk nog steeds groter, qua bereik. Ben benieuwd of dit soort innovaties Jaap.nl gaan helpen (want: ‘Eigenlijk is dat helemaal niet spannend’). Hans Voorn: ‘We hebben zetten sterk in op twee dingen. We willen meer informatie toevoegen en we willen meer huizen aanbieden. Tegenwoordig is steeds meer informatie over huizen en woningbouw gratis beschikbaar, bijvoorbeeld op NieuweKaart.nl. Het is ingewikkeld om die informatie te krijgen, die inspanning leveren wij. Ja, het is zeker onze doelstelling om mede hiermee de slag met Funda te winnen. We hebben nu 223.000 huizen op de site, koop en nieuwbouw. Bij Funda zijn dat er nu maar 180.000 (186.598, MvdB). Tegelijkertijd is Funda bezig met het afstappen van een inferieure spidertechnologie. Wij investeren juist in die technologie.’

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

12 Reacties

  mgvandenbroek

  @Nico: Heb net Emerce stuk gelezen. Vandaag is het dinsdag 24 maart, de site staat niet op zwart. Jullie zitten safem of gaat het getouwtrek vrolijk verder?


  24 maart 2009 om 08:01
  mgvandenbroek

  @Jeroen: Had er nog naar gezocht op Funda, maar kon het bij afzonderlijke huizen niet vinden. Klopt dat?


  24 maart 2009 om 10:06
  Jeroen Wilhelm

  Funda heeft ervoor gekozen om de eerste dagen SV alleen te tonen via de kaartfunctie. Vanaf morgen is het ook zichtbaar bij de woningen in de gebieden waar SV beschikbaar is.


  24 maart 2009 om 13:13
  Stef J.

  Funda komt op mij veel innovatiever en vriendelijker over dan Jaap, die eerder aandacht zouden moeten besteden aan hun inhoud in plaats van dit soort (vooral voor de consument) zinloze/minder spannende features toe te voegen waardoor het er allemaal nog onduidelijker van gaat worden.

  Jaap zal de slag pas winnen als ze minder hypen en meer kijken naar de content die ze aan bieden en hoe ze die aanbieden.


  24 maart 2009 om 13:44
  Hans Voorn

  @Stef

  We vinden dit juist goede info. Voor het eerst kan je bij een huis kijken waar je kind kan spelen op straat en waar je je auto kan neerzetten.

  Ook de wiki geeft interessante info, vooral als je in een dorp wil gaan wonen, bijvoorbeeld over de buslijnen die voor je deur komen of niet.

  En we zijn bezig met meer…


  24 maart 2009 om 14:31
  Paul Hottinga

  Dit is een mooie toepassing van de applicatie. In 1 keer duidelijk hoe het zit met parkeergelegenheid, ruimte en aanzicht!

  Benieuwd op welke manier dit nog meer goed toegepast gaat worden.


  25 maart 2009 om 07:49
  Stef J.

  @Hans Dat is allemaal leuk en prima, goed dat jullie daarmee bezig zijn, maar ik mis voornamelijk op jullie website het overzicht, de finetuning van de huizen, de compleetheid, betere aansluiting met het netwerk dan Yawi. Richt je meer op de kwaliteit van het product, zorg voor complete en correcte informatie, die niet iedere dag wisselt, een duidelijke en fijne vriendelijke pagina waarin de consument goed zijn weg kan vinden.


  25 maart 2009 om 17:48
  Hans Voorn

  @Stef. Dat is erg makkelijke kritiek. Dacht je dat we daar niet mee bezig zijn?

  Je moet concreter zijn.

  Kom je een keer een biertje bij ons drinken?

  Mail me dan op Hans@JAAP.NL


  25 maart 2009 om 17:56
  Stef J.

  Hans, daar ga ik zeker op in! 😉


  26 maart 2009 om 14:31

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!