Google Streetview onbewust voor guerrilla ingezet

Google Streetview onbewust voor guerrilla ingezet


Als bureaudirecteur ga je, bij het nieuws dat Google Streetview nu ook Nederland in beeld heeft gebracht (zie bericht van Bram Fasseur), natuurlijk meteen kijken hoe je eigen bureau erbij staat. Een prachtig pand van boven gezien in Google Maps, maar ook wel aardig om te zien hoe Google het van opzij in beeld heeft gebracht. En nu blijkt het bureau (ja, mijn eigen) onbewust een Guerrilla actie op Google Streetview te hebben!

 

EK monitor
Afgelopen zomer had Draftfcb, net zoals eerdere jaren, een EK Monitor (zie hier het eerdere bericht op Marketingfacts). Om deze actie extra onder de aandacht te brengen, zette Draftfcb een spandoek in de tuin met een duidelijke call-for-action om de Oranjelijn te bellen. Toevallig ook net het moment dat Google de camera langs liet komen. Nu staat deze boodschap voor waarschijnlijk behoorlijk lange tijd op Google. Bellen kan overigens nog steeds ;)!

Leuk spelletje
Net zoals bij Google Earth (Paul van Veenendaal schreef ooit een goed artikel met alle verboden plekken die Google niet had weggelaten), is nu ook het verschijnen van Google Streetview voer voor leuke spelletjes: spot de hoerenloper, bekende Nederlanders of iets te fanatiek gecensureerde foto’s door Google. Met name op GeenStijl werden er al veel verzameld. In het buitenland werden ook al vele leuke plekken gevonden.

Weten jullie nog nieuwe plekken
Er zijn vast nog veel meer leuke, mooie en grappige plekken te vinden; misschien juist ook bij jouw kantoor! Meld ze hieronder (met directe link) en laat ons meegenieten!


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.