Generatie Y neemt geen afscheid van pen en papier

Generatie Y neemt geen afscheid van pen en papier

{title}Uit onderzoek, in opdracht van HP, blijkt dat jongeren tussen de 16 en 24 jaar op de werkvloer meer gebuik maken van geprinte materialen dan oudere collega’s. Het onderzoek is gehouden onder bijna 1500 werknemers in het MKB in Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Italië, Rusland en Duitsland.

Van de generatie Y werknemers, die op dit moment hun intrede doen op de arbeidsmarkt, gebruikt maar liefst 85 procent vaak of zelfs altijd geprinte of geschreven materialen bij het maken van zakelijke beslissingen. Oudere werknemers doen dit een stuk minder, 59 procent van de 55-plussers in het MKB zegt bij besluitvorming niet zonder papier te kunnen.

De uitkomst van het onderzoek is opmerkelijk, de jongst onderzochte werknemers groeiden namelijk op in een digitale wereld. Toch gebruiken zij het meeste papier op de werkvloer.

Daniëlle Snoeij (MKB Marketing Manager bij HP Imaging & Printing Group):

“Jongeren zijn opgegroeid met computers en maken veel gebruik van social media. Je zou verwachten dat zij op de werkvloer weinig behoefte hebben aan geprinte materialen. Niets blijkt minder waar; het paperless office is nog niet binnen handbereik. Mensen die informatie op papier lezen, begrijpen een tekst sneller en onthouden deze beter, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Iowa. Hersenen gaan anders om met teksten op papier dan op een scherm. Wat dat betreft is het heel verstandig om sommige documenten te printen.”

Naast pen, papier en geprinte materialen worden de PC en de laptop veel gebruikt (78 procent) bij zakelijke besluitvorming. Het MKB raadpleegt ook rekenmachines (51 procent) en smartphones (19 procent) bij het nemen van beslissingen op de werkvloer. Van deze hulpmiddelen is de laatste categorie generatiegevoelig, slechts 6 procent van de 55-plussers gebruikt op zo’n moment een smartphone.


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Zo gek is dit toch niet? Ik ben benieuwd hoe deze antwoorden in perspectief zouden staan tot 20 jaar geleden. Zouden de 55-plussers van nu toen ze zelf net begonnen, niet meer dan 85 % van de keren pen en papier gebruiken? Volgens mij heeft het meer te maken met taakvolwassenheid en de routine waarmee iemand een beslissing neemt. Ik ga er vanuit dat generatie y door de jaren heen ook minder gebruik gaat maken van pen en papier, net als de huidige 55-plussers. Ik vind het nogal kort door de bocht om te stellen dat generatie y nog verrassend veel pen en papier gebruikt.

    geplaatst op
  • Ik denk inderdaad dat dat voornamelijk aan ervaringsheuristieken en geïnternaliseerde processen toe te schrijven valt.

    Of, andere optie, genY is beter bekend met meer en diverse informatie waardoor ze zich eigen gemaakt hebben op andere manieren te filteren (op papier=rust in je kop). Ik denk niet dat de gemiddeld genY'er emails loopt te printen - de gemiddelde Babyboomer daarentegen...?

    Prettig te zien dat jullie kritisch zijn, ook.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.