Beste wervingssite 2009

13 maart 2009, 12:57

Gisteren werd op het seminar ‘Succesvol Werven via Internet’ de Gouden Cursor uitgereikt aan de beste recruimentsite van Nederland. Net als in de afgelopen jaren werden honderden recruitmentsites van Nederlandse werkgevers beoordeeld op ruim 50 verschillende aspecten.

Dit jaar werd voor het eerst onderzoek gedaan naar de ken- en stuurgetallen van recruitmentsites. Hoe kan het rendement van de recruitmentsite worden gemeten en worden beïnvloed? Wat beïnvloedt de conversie naar solliciteren en wat beïnvloedt de Candidate Experience? Aan de hand van deze ratio’s, gecombineerd met voorbeelden uit de praktijk, is het rendement van een recruitmentsite goed te benchmarken.

De jury nomineerde dit jaar slechts vijf recruitmentsites (uit 350 onderzochte sites) voor de Publieks Cursor voor de Meest Aantrekkelijke Recruitmentsite 2009. Na deze voorselectie heeft het publiek van de recruitmentsites de afgelopen weken de uiteindelijke keuze gemaakt voor de winnaar door deel te nemen aan een groot online onderzoek.

Het publiek heeft gisteren tijdens het seminar ‘Succesvol Werven via Internet’ wervingssite Werkenbijreedbusiness.nl als beste gekozen. Reed Business wint daarmee de Publieks Cursor voor Meest Aantrekkelijke Recruitmentsite 2009.

{title}

René Leermakers, directeur Human Resources, over de prijs:

“Fantastisch! We weten inmiddels dat vakjury’s onze site uiterst positief beoordelen, maar dat het publiek daar net zo over denkt is natuurlijk iets om écht trots op te zijn!”

Reed Business laat hiermee Achmea (werkenbijachmea.nl), Bol.com (banen.bol.com), De Brauw (werkenbijdebrauw.nl) en het Rijk (werkenbijhetrijk.nl) achter zich.

Bram Fasseur
Product Leader bij Fast Forward Thinking

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!