Nationale Marketing Dag: Wie moeten er komen?

Nationale Marketing Dag: Wie moeten er komen?

{title}De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik redelijk verbaasd was dat het écht nog niet bestond, maar onze uitgever begon begin vorig jaar over zoiets als een Nationale Marketing Dag. Een dag voor het vak, door het vak en in de eerste plaats leunend op de inhoud via sprekersessies en niet op het marktplein ernaast. En wel gratis, maar niet goedkoop, zodat je er als standhouder of gesponsord spreker uiteindelijk wel een stukje marketingbudget voor over hebt. Dat idee. Beetje trekken aan de markt was vorig jaar voldoende om een stuk of 1500 bezoekers naar Nieuwegein (for crying out loud!) te lokken. Mooie dag ook.

Gaan we dus nog een keer doen. Nou heb je meer van gratis mooie meerdaagse events als TCD, Marcom en binnenkort Event, maar wij willen hét marketingevent zijn. Leunend op input uit Arnhem, bezoekers alhier, de redactie van MarketingTribune en een adviesraad die binnenkort bijeen komt. De eerste 17 namen hebben we. Uit allerlei hoeken. Van Ilse tot Kessels, van Rabobank tot Think BBDO. Zeer concrete vraag: Wie zetten we op de sprekers-verlanglijst? Wie moet er komen spreken uit welke hoek? En waarom. Nog andere ideeën? Amerikanen invliegen kunnen we niet, zo houden we ‘m gratis toegankelijk, maar de sprekers moeten precies de reden zijn om te komen. 25 juni, uw dag. Zeg het maar. En schrijf je trouwens vast in. De leukste vondsten worden weer geprint.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 22 reacties op dit artikel

 • Ik zou graag een start up challenge zien. Dat is inspirerend, en voor jonge ondernemers gaaf om zichzelf te profileren. Volgens mij zou dat zeker een toegevoegde waarde op het event hebben.

  geplaatst op
 • Matthijs,, goed idee, maar welke? Wij balanceren een beetje tussen 'wil iedereen zien' (5000 bezoekers trekken haha) en 'zou iedereen moeten zien' (dag der dagenh worden). Heb je een voorstel?

  geplaatst op
 • Ik zou wel graag niet-marketeers willen zien. Anouk? Milow? Georgina Verbaan? Maxime Verhagen? En zo kan ik nog wel wat namen noemen. Wat hebben zij met Marketing? Welke rol spelen nieuwe media in hun PR?

  Zorg dat het een bruisend event wordt met vooral veel verrassingen!

  geplaatst op
 • @Luuk Ros: Tja. Bij het http://www.cvoi-utrecht.nl/over-cvoi/156.htm op de Uithof in Utrecht zitten er sowieso 5 die cool zijn. Scoutle, Viddix, Yunoo (Qash), CreatAd, en so on. Denk ook aan Wakoopa, Twones, HelloMyNameisE, en so on and on.

  geplaatst op
 • Erwin Blom. Trekt volle zalen.Gegarandeerd.

  geplaatst op
 • Joris van Zoelen, die spreekt erg goed. Ow die hebben jullie al zie ik. Verder zouden mensen die goed over low cost marketing solutions kunnen spreken interessant zijn. Bolletje bijvoorbeeld adverteert op een hele aparte en gedurfde manier (hoewel ik niet weet of dat erg succesvol is).

  geplaatst op
 • Ik zou het verhaal van die Bavaria Commercial ook wel willen horen. Maar dat is in juni alweer achterhaald denk ik

  geplaatst op
 • @ marco. Dát vind ik een goed idee zeg. Beetje buiten de marketing eigenlijk. Moet het wel met een 0-eu budget kunnen. Personal Brands (Jort, Linda, Sonja) vind ik ook boeiend. Kom ik bij je op terug.
  @ Pixites: waarom trekt Erwin Blom volle zalen? En wie komen er dan?
  @ Tobas: Ook een mooie, maar zou je dan het verhaal van Bolletje willen horen of juist van het bureau van Bolletje?

  geplaatst op
 • @luukros misschien wel omdat Erwin een aureool heeft van niet-commercieel, van authenticiteit, autoriteit, enz. En dan komen er mensen die daar belangstelling voor hebben.

  geplaatst op
 • Vraag eens iemand van Soundscape Music, zij zijn met een aantal interessante zaken op het gebied van Music Branding bezig. Wat kan muziek of geluid betekenen voor een merk, merkbeleving of in communicatie?

  geplaatst op
 • Even uit de lijst van SMPA-founders: De mannen van Creative Crowds zijn trouwens ook leuk bezig. Alex van Leeuwen onderzoekt met BuzzCapture word of mouth online. Commerciele jongens van Hyves?

  Is Polle de Maagt trouwens al volgeboekt, die dag? ;)

  geplaatst op
 • @Luuk
  Ik meen, het is al een iets oudere campagne 2007/2008, dat Bolletje zelf de regie heeft gevoerd, en losse mediabureau's, reclamemakers ed heeft ingehuurd. Dus als dat zo is natuurlijk liever Bolletje zelf, die dan wel met cijfers ed moeten aantonen waarom hun andere aanpak (nieuw imago en korte commercials) succesvol zijn.

  geplaatst op
 • @luukros @resourcerer zou ik ook laten spreken, die verbaast een ieder!

  geplaatst op
 • @pixites: jaha. martijn aslander is zeker een goede!

  over innovaties in uitgeefland en marketing, lifehacking, de toekomst van free

  geplaatst op
 • Lastige vraag, Luuk.

  Ik geloof wel in een plenaire zaal met een sterk, zwaar programma (dus de standaard hotshots) en daarnaast gethematiseerde sideprograms. Het geeft je de kans de hotshots te zien, maar met name ook de wat minder bekende en obscure sprekers te zien. Ik geloof erg in de startups, maar denk dat het ook goed is te kijken naar de niet-2.0 startups en de jonge marketingondernemers die we in Nederland hebben. Misschien moet je partijen als de Marketing Associatie Nederland, maar ook de mannen van Stepfree marketing of andere kleine partijen een kans geven zich in de kijker te spelen.

  Mij inspireren over het algemeen ook de verhalen van de NIET echte marketeers, die wel een visie hebben op marketing. Dat kunnen gepassioneerde sporters, sociologen, psychologen, ondernemers of desnoods biologen of kantklossers zijn. Bij de TED talks, bijvoorbeeld, vind ik de verhalen die NET niet te maken hebben met online of marketing het meest leerzaam, creatief, verfrissend en inspirerend.
  Veel van de marketing en online scene is toch een grote circlewank, dat geloof ik allemaal wel.

  geplaatst op
 • Meer aandacht voor jonge e-com ondernemers!

  geplaatst op
 • @ babs,

  Oké maar waarom en wie. Ik zit over twee weken met een commissie wijze mensen, dan heb ik iets meer verhaal nodig ;-)

  geplaatst op
 • Hij zal waarschijnlijk niet komen, maar vraag iemand die ik enorm waardeer - als marketeer, ondernemer en internet (marketing) voortrekker. Gerespecteerd en bewonderd in buitenland, maar vreemd genoeg niet in het binnenland. Waarschijnlijk omdat we hem hier nog teveel herkennen als een blufferig mannetje die popsterren in hun eigen taal en zonder gene ondervroeg, ooit.
  De "uitvinder" van de podcast, de oprichter/eigenaar van Meevio : inderdaad : Adam Curry.

  Zijn pa is/was ook een goede marketeer, maar als je deze Nederlander ooit zou kunnen vragen - dan hoef je voor mij geen andere sprekers meer uit te nodigen. Al was het maar omdat hij zijn personeel in de US gedwongen heeft een "borreltje" te drinken aan het einde van de week. ;-)

  geplaatst op
 • Nodig die marketingrakker van de Hema uit. Merk past goed in de tijd en ze zijn daar sowieso goed bezig. Inspirerend verhaal hebben ze ook.

  geplaatst op
 • Veel goede ideeën ontvangen, waarvoor dank u allen. De beste suggesties neem ik mee naar het gesprek met de adviesraad volgende week. En vergeet ook vooral niet inte schrijven voor 25 juni, want als je deze krocht van het metier leest ben je hoe dan ook doelgroep ;-)

  geplaatst op
 • On topic Ewout: vind ik een heel leuk idee. Ik ken zijn vader een beetje. Wie weet lukt het. Nee hebben we.
  Bob: Goeie. Stond ook op mijn persoonlijke verlanglijstje. Gaan we vragen: M'n ouwe baas René Repko

  geplaatst op
 • Begeef me op glad ijs omdat ik zelf van deze club ben, maar Interpolis kan een interessante partij zijn. Heeft in verleden strategie eerst van binnenuit geladen door medewerkers volledige vrijheid en vertrouwen te geven. Dat heeft gewerkt en geleid tot marktleiderschap (icm Rabo). Nu markt verzadigt, is concurrentie hevig en komt zich uit allerlei hoeken (Hema, Inshared, ANWB, Ditzo, etc).

  Misschien ook interessant om spelers met 'nieuwe' business modellen uit te nodigen. Zie steeds meer advertising bij youtube filmpjes en gogle komt ook elke maand met iets nieuws op de proppen. Nu een mooie tijd om alles eens goed om te gooien.

  Scenarioplanning zou ook een mooie zijn nu iedereen focus legt op de korte termijn efficiency.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.