Orbiville.nl: Alweer een nieuwe zoekmachine voor reizen

25 februari 2009, 07:29

{title}

Vandaag is Orbiville.nl gelanceerd. Op het eerste gezicht weer een nieuwe zoekmachine voor reizen zoals Travelta, ReisRadar of Ilse Reizen. Maar als je de website wat beter analyseert, zijn er toch wel een aantal verbeteringen ten opzichte van eerder gelanceerde websites.

Orbiville.nl is de eerste zoekmachine voor reizen in Nederland die niet alleen de prijzen van hotels, maar ook van vliegtickets vergelijkt. De user interface zorgt dat de prijzen van de verschillende aanbieders overzichtelijk naast elkaar worden gezet. Je kunt nu (eindelijk) op hotel- en vluchtniveau de prijzen van verschillende aanbieders zien.

Een vluchtige scan laat zien dat nog niet alle Nederlandse reisaanbieders voor vluchten en hotels worden getoond. Bij navraag laat Pieter van der Voort (Directeur Nederland) weten dat dit spoedig uitgebreid zal worden, maar dat sommige relevante aanbieders op dit moment nog huiverig zijn om vergeleken te worden.

Orbiville.nl bevat tevens een forum dat als inspiratiebron voor reizigers dient. Naast reisverhalen, foto’s en videoclips (binnenkort) van gebruikers geeft Pieter aan dat een team van editors regelmatig zal schrijven over leuke trends, en worden interessante aanbiedingen en reistips gegeven. Zo ontstaat er een gevarieerd beeld van verschillende bestemmingen waar de relevante prijzen en aanbiedingen bij getoond worden.

Alweer dus een initiatief om goed in de gaten te houden, wat mij betreft.

Martin van Kranenburg
Trainer. Spreker en auteur bij Schrijven voor het Brein

Martin van Kranenburg is auteur van het boek Schrijven voor het Brein. Conversie is 95% psychologie. Tekst de belangrijkste aanjager. Ontdek de kracht van neuromarketing in tekst.

Categorie
Tags

7 Reacties

  martijnstaal

  Ik vind de combinatie van het doorzoeken van én tickets én hotels en autoverhuur een sterke. De integratie met nieuws over evenementen (met gepaste aanbiedingen) en een community met o.a. reisfoto’s en blogs vind ik ook sterk. Dit houd me nieuwsgierig.

  Wel heb ik er vraagtekens bij of het voor bezoekers in 1 x duidelijk is wat het doel is van de website; ik krijg niet direct het idee dat ik hier tickets e.d. kan boeken, dit wordt me pas later duidelijk.

  Verder blijkt er na zoeken wel een RSS feed te zijn, maar deze is niet direct op de homepage te vinden.


  25 februari 2009 om 07:51
  Serge

  Is Pieter weg bij Ciderhouse? Want die zitten weer achter Olezo.nl, voorzover ik weet.


  25 februari 2009 om 08:36
  Adfiliate bv – Patrick Mulder

  Iemand het email adres van ze? want info@orbiville.nl werkt niet:

  Reason: Remote SMTP server has rejected address

  Diagnostic code: smtp;550 Unrouteable address


  25 februari 2009 om 09:02
  Langace

  We hebben vorige maand een actie voor deze partij gedaan in ism Caliber media om deze siteonder de andacht te brengen en een databas op te bouwen.

  Ik vind de naam “moeilijk” maar dat komt meer omdat het een internationale partij is.


  25 februari 2009 om 11:22
  Pieter van der Voort

  Ten eerste hartelijk bedankt voor jullie opmerkingen. Er is namelijk altijd ruimte voor verbetering.

  @ Martijn

  Met een mix van ervaringen van leden en onze eigen reporters willen we naast een zoekmachine ook een inspiratiebron voor reizigers zijn. We zullen snel eens gaan kijken of we de kracht van het vergelijken van vliegtickets en hotels nog meer onder de aandacht kunnen brengen. Het gevaar is dan dat we een te schreeuwerige website krijgt en dat vermijden we liever.

  @ Serge

  Ik ben inmiddels 6 maanden niet meer werkzaam bij CiderHouse

  @adfiliate

  Volgens mij werkt het email adres. Tenministe, ik krijg er email op binnen!

  @ Langance

  De naam is een samenvoeging van Orbi (=wereld) en Ville (=stad/plaats). Een plaats waar reizigers toegang hebben tot de wereld (van andere reizigers).

  @Erwin

  Er zijn zekere andere partijen op dit meta search vlak actief, waarvan het Duitse Trivago er één is. Trivago ziet er goed uit en dat kun je ook van andere TSE’s zeggen. Allemaal hebben ze een eigen kijk op hoe ze gebruikers het best van dienst zijn.

  Het verschil met andere (inter-) nationale spelers is dat Orbiville tevens vliegtickets vergelijkt (wat de meeste niet doen) en dat we ons richten op de Nederlandse markt met een mix van lokale en internationale reisaanbieders. Wat het meeste aanslaat zal uiteindelijk door de gebruikers bepaald worden.

  Misschien kun je in eigen blog hier aandacht aan besteden?J


  25 februari 2009 om 15:05
  Peter

  Zo op het eerste gezicht, goed en overzichtelijk


  26 februari 2009 om 08:03
  yet

  om 5 voor 4 heb ik via ideal EEN ANGEN VIA EMAIL EN GEEN SMSVERBOEKING GEDAAN VOOR ENEKLE REIS NAAR NADOR (MAROKKO)

  GEEN TICKET ONTVANGEN EN VIA EMAIL EN GEEN SMS,

  WIE KAN MIJ HELPEN IK KAN E NERGENS BEREIKEN………………….


  6 juli 2010 om 13:34

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!